Ajax zet Zulte Waregem eenvoudig opzij: 0-3 (incl.foto’s!)

Door twee doelpunten van Klaas Jan Huntelaar en een van John Heitinga heeft Ajax vrij simpel met 0-3 van Zulte Waregem gewonnen. Huntelaar was al na vier minuten doeltreffend. Hij stond op de juiste plaats nadat Ryan Babel geblokt werd: 0-1. In het begin van de tweede helft verdubbelde weer Huntelaar de score na een mooie combinatie door het centrum met Perez: 0-2. In de slotfase bepaalde Heitinga met een prachtig afstandsschot de eindstand op 0-3.
Klaas Jan Huntelaar scoorde twee treffers


Wesley Sneijder schreeuwt het uit van de pijn en moet met een brancard van het veld


Vreemd soort klapstoeltjes die BelgenFelicitaties, ook voor Perez na de goed uitgespeelde 0-2


Het comitee stond al klaar voor de terugtocht


Door dit resultaat eindigt Ajax als tweede in groep F van de UEFA Cup. Daardoor treffen de Amsterdammers in februari een afvaller uit de Champions League te weten Werder Bremen, Spartak Moskou, Bordeaux, Shakhtar Donetsk, Steaua Boekarest, Benfica, CSKA Moskou of AEK Athene.

De loting wordt aanstaande vrijdag vanaf 13:00uur gehouden in Nyon (Zwitserland). De volgende ronde wordt gespeeld op 14 en 22 februari.

Onrustige heenreis
Onderweg naar België zorgden enkele Ajax-fans voor beroering. Alle Ajax-bussen moesten stoppen op een parkeerplaats langs de E17 zodat de politie hen verder kon begeleiden. De fans moesten nodig naar de wc en wilden de toiletten van het wegrestaurant ingaan. De politie stond dat niet toe en verwees hen naar de struiken. Een aantal van de supporters pikten dat niet waarna enkele ruiten sneuvelden. De agenten grepen niet in uit vrees de situatie te verergeren.

ten Cate tevreden
,,’We begonnen goed. Het eerste kwartier was voor ons. Daarna deden we het even wat minder. We verloren de grip op het middenveld maar gaven geen kansen weg. Na rust domineerden we de wedstrijd weer. We scoorden tweemaal en hadden misschien nog wel meer doelpunten kunnen maken”, aldus de trainer van Ajax, Henk ten Cate. De collega van Henk ten Cate; Francky Dury was blij dat Ajax het maar bij drie treffers hield. ,,Bedankt dat jullie het bij drie treffers lieten”, aldus de Belg. ,,Het moet lekker zijn om met zulke goede spelers te werken.”

Zulte Waregem-Ajax: 0-3 (0-1)
4. Huntelaar 0-1
57. Huntelaar 0-2
83. Heitinga 0-3

Scheidsrechter: Trivkovic (Kro)
Toeschouwers: 12500
Kaarten: Geel: Ogararu, Huntelaar, Vermaelen (Allen Ajax), Van Nieuwenhuyze, Roussel, Reina (Waregem)
Rood: Van Nieuwenhuyze (2e geel)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Emanuelson, Gabri, Sneijder (46. Vermaelen), Heitinga, Perez, Huntelaar (74.De Mul), Babel

Opstelling Zulte Waregem:
Merlier, Minne, Leleu (’81 Buysse), Reina, D’Haene, Dindeleux, Van Nieuwenhuyze, Verschuere (’81 Gonzales-Vigil), Meert (’62 Vandemarliere), Matthys, Roussel

Met dank aan o.a. AjaxPride.nl voor het fotowerk

Related posts