Jaakke in lastig pakket na eigen uitlatingen
Jaakke: ‘Clubs gaan spreekkoren zelf aanpakken’

Ajax-voorzitter John Jaakke maakte maandagavond in het tv-programma Pauw & Witteman bekend dat de Nederlandse profclubs per 1 januari 2007 zelf verantwoordelijk zijn voor de uitspraken van de fans. Samen met de KNVB hebben de clubs afgesproken dat bij eventuele spreekkoren de club moet ingrijpen en de arbiter moet laten weten dat het spel moet worden stilgelegd. Doet een club in overtreding dat niet, dan volgen grove boetes van de KNVB.

Wat betreft de spreekkoren bij Ajax heeft Jaakke zichzelf in een lastig pakket gemanouvreerd. Naar aanleiding van de scheldpartij van Wesley Sneijder liet de Ajax-preses weten dat Ajax geen club van koorknapen is en een opmerking als ‘Blinde tyfushond’ onder de noemer ‘straattaal’ valt. Opmerkingen vanuit het publiek van gelijke strekking zullen dus door Jaakke niet bestaft kunnen worden anders verloochend hij zijn eigen verhaal.

Voor Jaakke is er geen weg terug. Iedereen heeft kennis genomen van zijn standpunt. Neem bijvoorbeeld de column van Mart Smeets van deze week:
Zo verdedigt de hele voetbalwereld zich nu ineens, inclusief de lafste van allen, de voorzitter van Ajax. Die man moet een vette schorsing krijgen van de KNVB, of anders van ons allen, de BV Nederland. Wat moet hij geschrokken zijn van zijn standpuntinname, dat kan niet anders en als hij het niet is, is hij helemaal geen knip voor de neus waard. Een waardeloze voetbalvoorzitter, Ajax compleet onwaardig.

O wee, meneer Jaakke, als u nu ons; de supporters de les wilt lezen wat wel en niet mag in het stadion. Als wij ‘Joden, joden’ willen zingen wie bent u dan om ons dat nu te beletten?

Related posts