Ajax alleen nog op zoek naar een ‘coachende speler’ type Cocu

Leonardo komt in de winterstop naar Ajax. In eerste instantie gaf Henk ten Cate aan dat er wat hem betreft verder geen versterkingen bij zullen komen in de winterstop. ,,Mijn selectie is compleet. Naast de komst van Leonardo staat dat Vertonghen mogelijk verhuurd zal worden”. Vandaag laat Ten Cate tegenover het Parool weten toch nog wel een versterking te wensen: ,,Ajax kan een coachende speler nog goed gebruiken,” zei hij vanmiddag.

Net als zijn voorgangers de laatste jaren is trainer Ten Cate op zoek naar een ’type Phillip Cocu’; een ervaren speler die tactisch ijzersterk is en jonge spelers bij de hand neemt. Hoewel Ten Cate uitermate tevreden is over Jaap Stam, is de aanvoerder in zijn ogen geen ’type Cocu’.

,,Stam is de beste verdediger van Nederland en hij geniet bij medespelers en tegenstanders veel ontzag en respect, maar hij is niet zoals Cocu een speler die anderen voortdurend op de goede plek zet.”

Ook Edgar Davids is wat Ten Cate betreft geen ’type Cocu’. Ajax zal dan ook niet meer proberen de middenvelder los te weken van Tottenham Hotspur. De trainer van Ajax realiseert zich dat de speler die hij zoekt moeilijk te vinden is. Ook weet hij dat de financiële middelen bij Ajax beperkt zijn. ‘,,Maar we blijven de ogen altijd openhouden.”

http://www.parool.nl/sport/2006/DEC/121206-1.html

Related posts