Huntelaar niet alsnog geschorst na overtreding op Cziommer

De overtreding die Klaas Jan Huntelaar gisteren tijdens het duel met AZ op Simon Cziommer maakte zal niet alsnog tot een schorsing van de Ajax-spits leiden. De algemene verwachting gisteren was dat Huntelaar voor deze overtreding alsnog een schorsing opgelegd zou krijgen. Vandaag is echter bekend geworden dat dit niet het geval zal zijn. Dit omdat scheidsrechter Braamhaar de overtreding tijdens de wedstrijd wel zag gebeuren maar deze naar eigen zeggen verkeerd inschatte. De regels bij de KNVB spreken er over dat alleen een schorsing opgelegd kan worden aan de hand van televisiebeelden indien de scheidsrechter de desbetreffende overtreding niet zou hebben gezien.

Scheidsrechter Braamhaar sprak na afloop het volgende over de overtreding van Huntelaar: ,,In het veld dacht ik dat hij de bal speelde, maar het was een rode kaart. Daar hoef ik niet lang over te discussiëren. Ik heb die situatie gewoon verkeerd beoordeeld.”


Cziommer ligt op de grond. Huntelaar weet van niets

Related posts