Leonardo binnen enkele dagen Ajacied

Het lijkt slechts eem kwestie van enkele dagen voordat NAC-spits Leonardo gepresenteerd gaat worden als aankoop van Ajax. De onderhandeling zijn in een vergevorderd stadium. Grappig is dat het AD vandaag weet te melden dat de Braziliaanse aanvaller woensdagmiddag in het diepste geheim voor de tweede keer met de top van de Amsterdamse club sprak. Wij wisten gister echter al te melden dat een van de redacteuren van Dappre Strijders hem gister tegen het lijf liep op het ArenA dek en hem maar even gelijk vroeg hem naar de vorderingen van de gesprekken (Zie bericht). De wederzijdse verwachting is dat de Braziliaanse aanvaller deze week een contract zal tekenen.

De vleugelspits kwam woensdag in gezelschap van zijn zaakwaarnemer Hans Coret naar Amsterdam. De verwachting is dat Ajax de onderhandelingen met Leonardo op korte termijn zal afronden. Als technisch directeur Martin van Geel dat onverhoopt niet doet, opent Leonardo waarschijnlijk de onderhandelingen met het Engelse Tottenham of bestaat zelfs de kleine kans dat de speler alsnog naar de concurrent uit Eindhoven vertrekt.

Volgens Leonardo is een verhuizing naar een buitenlandse club niet langer een prioriteit. ,,Ik weet alleen dat ik op dit moment de belangrijkste keuze van mijn leven maak”, zegt de oud-Feyenoorder in het AD. ,,Ik ben 23 jaar, de mooiste seizoenen van mijn voetbalcarrière komen eraan.”

Ajax hoeft met NAC geen ingewikkelde onderhandelingen te voeren, omdat de afkoopsom al vooraf is bepaald op 750.000 euro. Daarvan gaat een deel naar Leonardo zelf en een percentage naar Feyenoord, waardoor NAC een bescheiden bedrag overhoudt.

Zie ook eerdere berichten:
6 december: ‘Leonardo gaat deze week bij Ajax tekenen’
5 december: PSV haakt af in strijd om NAC-spits Leonardo
27 november: ‘Transfer Leonardo bijna rond, Ajax wil ook Van der Meyde, maar psv wil hem ook’
27 november: ‘Leonardo kiest tussen Ajax en Spurs, psv valt af’
22 november: Komt Leonardo naar Ajax?
13 november: Ten Cate wil Leonardo er wel bij hebben
13 november: ‘Ajax heeft serieuze belangstelling in NAC-speler Leonardo’

Related posts