Danny Blind betrokken bij auto-ongeluk

Oud-Ajaxspeler en trainer Danny Blind heeft met drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed een auto-ongeluk veroorzaakt, zo meldt Nu.nl zojuist. Hierbij raakte een 48-jarige vrouw gewond.

Het ongeluk vond woensdagavond kort voor middernacht plaats op de Burgemeester Stramanweg. Dit is de weg die onder meer onder de Amsterdam Arena loopt. Blind had even daarvoor de wedstrijd van zijn zoon, die in de B1 van Ajax zit, bekeken. Hij zag de auto van de vrouw, die met pech aan de kant van de weg stond, te laat. De vrouw raakte door de knal dusdanig beklemd, dat de brandweer haar uit haar auto moest bevrijden. Daarna werd ze direct naar het ziekenhuis afgevoerd. De vrouw is buiten levensgevaar, maar kampt volgens de politie wel met rugletsel. Een tweejarige kind wat ook in de aangereden auto zat bleef ongedeerd. Het is nog niet bekend hoe de voormalig Ajax-aanvoerder er zelf aan toe is.

De ex-coach van de Amsterdamse club heeft inmiddels een tijdelijk rijverbod gekregen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt en stuurt dat door naar het Openbaar Ministerie. Blind wordt waarschijnlijk vervolgd.

Related posts