Stanley Aborah schopt achteruit richting Ajax

Ooit speelde hij vijf officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Precies twee jaar geleden voegde toenmalig Ajax-trainer Ronald Koeman de jongeling aan de A-selectie toe en speelde hij onder meer in de Champions League-wedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv: Stanley Aborah. Al snel groeide de man met de ontzettend kromme benen, uit tot een publiekslieveling. ‘Mari O-been’, zoals de supporters hem noemden verdween daarna echter weer snel uit beeld. De negentienjarige Belg keerde terug naar Jong Ajax, werd vorig seizoen verhuurd aan FC Den Bosch en vervolgens werd in augustus door Ajax zijn contract ontbonden.

,,Ik heb geen club”, zegt Aborah in de Belgische krant Het Nieuwsblad. ,,Ik train op mijn eentje. Ik had naar Germinal Beerschot gebeld om te vragen of ik bij hen mocht meetrainen. Misschien zelfs om een contract te versieren. Ze hebben nooit meer teruggebeld. Daar ben ik van geschrokken. Twee keer in de week train ik mee bij SK Donk. Dat is een vierdeprovincialer hier in Ekeren. Ik vind deze toestand bijzonder vervelend. Ik wil zo graag voetballen.”Dat hij nu zonder club zit ligt volgens het voormalige talent deels aan Ajax. ,,Ik wil in België opnieuw beginnen. Maar het probleem is dat Ajax mijn naam overal besmeurt. Clubs die aan me denken, informeren eens bij Ajax en krijgen dan alleen slechte dingen te horen. Ik word als een crimineel behandeld door Ajax. Door hen kan ik zeker in Nederland nergens meer terecht. Iedereen vindt me daar wel een goede voetballer, maar iemand met de verkeerde mentaliteit. Ik besef dat ik fouten gemaakt heb, maar ik ben niet de moeilijke jongen waarvoor iedereen me nu houdt. Ik heb op mijn zestiende of zeventiende domme dingen gedaan, ik neem daarvoor mijn verantwoordelijkheid. Maar ik heb van mijn fouten geleerd. Ik heb twee jaar geleden bij Ajax getoond wat ik kan. Dat ben ik heus niet verleerd.”

Aborah hekelt vooral de inmiddels ontslagen coach Danny Blind. ,,Hij is degene die me het meest heeft tegengehouden. Toen hij hoofdcoach werd, was ik persona non grata. Ajax heeft me toen in de richting van Den Bosch geduwd. Ach, uiteindelijk ben ik blij dat ik er weg ben. Ik was er ongelukkig, Ajax was mijn ding niet. Zo hard en arrogant. Bij Den Bosch kon ik met het bestuur tenminste na de wedstrijd gewoon een biertje drinken.”

Effe vergeten…
Aborah vergeet echter te melden in dit interview dat hij het aan zichzelf te dank heeft dat hij momenteel zonder club zit. FC Den Bosch had Aborah namelijk heel graag willen behouden maar Aborah kreeg het hoog in de bol en liet de Brabantse club weten op een hoger niveau te willen acteren. Vervolgens liep een stage bij Alemania Aachen stuk. Achteraf terug bijten naar Ajax is nu makkelijk maar feitelijk heeft Aborah het dus aan zichzelf te danken dat hij momenteel zonder werk zit. Jammer, want eerlijk is eerlijk; het was dan wellicht niet een speler die het niveau van Ajax 1 aan kon maar voor een Eredivisie middenmoter is het toch zeker een rendabele voetballer!

Zie ook eerder verschenen berichten:
05-9-2006:Stanley Aborah op proef bij Arminia Bielefeld
17-7-2006:Stanley Aborah mag vertrekken bij Ajax

Related posts