Perez krijgt schikkingsvoorstel voor vijf duels schorsing en accepteert deze

De aanklager betaald voetbal heeft Ajacied Kenneth Perez een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden schorsing voorgelegd. Hij wordt daarmee gestraft voor zijn uitlatingen tegen grensrechter Nicky Siebert.Perez heeft hem in het duel met Twente uitgemaakt voor ‘kankerneger’.Naast de schorsing moet Perez ook 12,5 duizend euro boete betalen. De Ajacied bood pas zijn excuses aan nadat het AD de racistische uitlating bekend had gemaakt.

Perez vindt de straf die hij van de KNVB kreeg, vijf duels schorsing en 12.500 euro boete, “onevenredig hoog”. De Deen laat op de website van Ajax desondanks weten de straf te aanvaarden. ,,In de eerste plaats uit respect voor de mensen die ik met mijn opmerking heb gekwetst”, aldus de aanvaller in zijn verklaring. “Bovendien wil ik in het belang van mijn gezin, mijn club en mijn teamgenoten een streep zetten onder deze zaak. De rede geeft mij in dat acceptatie van de straf de beste manier is om een einde te maken aan de publieke discussie die in mijn ogen mede heeft geleid tot een straf die ik in mijn hart als onevenredig hoog ervaar.”

Related posts