KNVB kan niet heen om strafmaat FIFA:
Kenneth Perez wacht vijf wedstrijden en stadionverbod

Kenneth Perez hangt een schorsing van vijf duels, een stadionverbod en een geldboete van 12.000 euro boven het hoofd voor zijn discriminerende opmerking tegen grensrechter Nicky Siebert. In het kader van een antidiscriminatiecampagne herzag de FIFA in april van dit jaar artikel 55 van de tuchtreglementen en verzwaarde de straffen voor racisme.

Perez schold Siebert op 19 november in het duel met FC Twente uit voor ‘kankerneger’. De Deen bood hiervoor zijn excuses aan en de aanklager betaald voetbal startte een onderzoek. Als Perez schuldig wordt bevonden, moet de KNVB zich aan de minimale strafeis van de FIFA houden. Zo niet, dan sluit de wereldvoetbalbond Nederland voor twee jaar uit van internationaal voetbal. De KNVB mag Perez wel zwaarder straffen.


Een zware straf hangt Kenneth Perez boven het hoofd

Related posts