Ajax onderuit tegen Espanyol: 0-2 Incl. fotoverslag!

Ajax verliest eigenlijk kansloos van de spaanse middenmoter. Ajax heeft behoudens twee vrije trappen van Snijder en in de slotfase een bal op de paal geen kans gehad tegen het slim spelende Espanyol.

Uitgebreid fotoverslag volgt zsm!

Ajax zit duidelijk in een mindere fase dat werd tegen Espanyol wederom pijnlijk duidelijk. Zo goed als er een aantal weken geleden tegen PSV gespeeld werd zo slap was het Spel tegen Espanyol. Het eerste kwartier viel het nog mee, en mocht Sneijder tweemaal aanleggen voor een vrijetrap daarna werd het snel minder en minder. En kreeg Espagnol meer mogelijkheden en het duurde tot de 36e minuut toen een aanval vanaf links het eerste doelpunt van de avond opleverde. De voorzet van links mocht zonder enige hinder voorkomen en die door de vrijstaande Pandiani vrij ingekopt kon worden. Heijtinga had zijn man laten lopen en Stekelburg was kansloos.

Er zat vrijwel geen goede opbouw in het spel van Ajax en veelvuldig werd de lange bal van achteren uit gebruikt,
hierdoor was er voor de voorhoede bijna geen beginnen aan om echt een vuist te maken met daarbij Rosalis die het record probeerde te verbreken hoevaak kan ik in 1 wedstrijd tegen mijn directe tegenstander aanschieten.

De tweede helft was nauwelijks beter en weer was Ajax niet bij machte om het Espanyol moeilijk te maken in de 78e minuut was het wederom raak Corominas kon bijna vrij inschieten, wat wel duidelijk is dat Jaap Stam wel gemist werd
Na de 0-2 probeerde Ajax het nog wel, en Huntelaar was nog wel dichtbij een treffer maar hij raakte de paal.

Ajax zal nog een hele kluif aan Zulte hebben om de 2e plaats in de poule veilig te stellen!Ajax-Espanyol 0-2 (0-1)
0-1 Pandiani (’36)
0-2 Corominas (’78)

Scheidsrechter: Bertini
Toeschouwers: 41248
Kaarten: Geel: Ogararu, Vertonghen, Heitinga (allen Ajax), Velasco, Moises Hurtado, Costa (allen Espanyol)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Grygera, Heitinga, Vermaelen, Gabri (’72 De Mul), Maduro (’46 Vertonghen), Sneijder, Roger (’46 Mitea), Rosales, Huntelaar

Opstelling Espanyol:
Iraizoz, Lacruz, Jarque, Chica, Moises Hurtado, Velasco, Corominas (’88 De la Peña), Costa, Moha (’79 Riera), Pandiani, García (’72 Zabaleta)

PS: Er is gelukkig altijd ergens een slechtere club!!

Related posts