Onderzoek aanklager: Perez wacht mogelijk zware straf

Kenneth Perez wacht mogelijk een zware straf na aanleiding van zijn racistische opmerkingen richting een assistent-scheidsrechter tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente. De zaak zal nu onderzocht gaan worden door de openbare aanklager van het betaalde voetbal, en die zullen met een schorsingsvoorstel gaan komen. In de wedstrijd was een donkere assistent-scheidsrechter het slachtoffer van de uitlatingen van Perez. Perez noemde hem een ‘kankerneger’. Nadat verschillende media zijn uitspraken hadden gepubliceerd maakte Perez openbaar zijn excuses. Hij zou zich ook willen gaan inzetten voor de kankerbestrijding.

Perez wacht door zijn uitlatingen mogelijk een zware schorsing, dit omdat er de laatste jaren veel te doen is geweest om het racisme uit het voetbal te krijgen. De mogelijkheid bestaat dat er in Perez een voorbeeld gesteld gaat worden om ‘het racisme uit de stadions te krijgen’.

Related posts