Sneijder 3 duels, ten Cate boete
Sneijder en Ten Cate wijzen beiden schikkingsvoorstellen af

Wesley Sneijder en Henk ten Cate hebben zojuist beiden het schikkingsvoorstel, dat de openbaar aanklager betaald voetbal eerder vandaag heeft opgelegd, afgewezen. Sneijder kreeg een voorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan een voorwaardelijk. Volgens de aanklager heeft Sneijder zich schuldig gemaakt aan het gebruiken van grove of beledigende taal tegen scheidsrechter Ruud Bossen.

Volgens de arbiter schold de middenvelder hem uit voor ‘blinde tyfushond’. Sneijder zei na afloop dat zijn verwensing voor een Spartaan was bedoeld. Ten Cate kreeg een voorstel van 500 euro boete en daarnaast een wedstrijd voorwaardelijk, met een proeftijd van een jaar, om als trainer/coach te mogen fungeren. Ten Cate noemde Bossen een ‘moraalridder’. Volgens de aanklager krijgt hij de straf voor het ‘herhaaldelijk commentaar leveren op de wedstrijdleiding’. Beide zaken zullen nu door de tuchtcommissie behandeld gaan worden.

Related posts