Voorbeschouwing Sparta-Ajax:
Wisselende resultaten. Duel live op Internet!

Ajax heeft geen tijd lang stil te staan bij de resultaten van de afgelopen week (gelijke spelen tegen Twente en Sparta Praag). Het loopt momenteel even niet en zondag staat om 12:30 uur de uitwedstrijd tegen Sparta op de agenda. Een mooie gelegenheid om weer in goede doen te komen. Toch blijft het oppassen want Sparta is in het verleden in het eigen Kasteel vaak een lastige tegenstander gebleken. Bovendien pakken de mannen van Wiljan Vloet de laatste weken aardig wat punten bij elkaar.

Bij Sparta kraait men de laatste weken victory: Twee gewonnen wedstrijden op rij. 9 punten uit de laatste 4 wedstrijden. Afgelopen week werd knap uit bij NEC met 2-1 gewonnen. Aan Spartaanse zijde spelen Anthony Obodai en Yannis Anastasiou tegen hun oude club. Al is het maar de vraag of De Griek speelminuten zal krijgen. Anastasiou: ,,Ik heb nog weinig geluk gehad bij Sparta. Ik ben teleurgesteld. De excuses zoek ik bij mezelf. Ik heb nog steeds het volste vertrouwen in mezelf, ook omdat ik positief ben ingesteld. Ik hoop tegen Ajax op een wedstrijd met strijd en karakter.”

Vermoedelijke opstelling Sparta:
Terol, De Roover, Schenkel, Olfers, Polak, Van Bueren, Obodai, Rose, Vlug, Cvetkov, Bouaouzan

Vaak lastig
In competitieverband speelde Ajax 48 uitwedstrijden bij Sparta en daarvan werden er 16 verloren en speelde beide clubs er elf gelijk. Afgelopen seizoen won Ajax nipt met 2-1 in Rotterdam door twee doelpunten van Nigel de Jong (zie verslag). Het duel tussen Sparta en Ajax zal geleid worden door scheidsrechter Bossen. Het is de eerste keer dit seizoen dat hij een duel van Ajax voor zijn rekening neemt.

Nog zonder Babel maar met vleugelspitsen
Vermoedelijk start Ajax zondagmiddag in Rotterdam voor het eerst sinds weken met twee pure vleugelaanvallers. Ryan Babel is nog wel geblesseerd maar Mitea en De Mul vormen volgens Het Parool tegen Sparta de vleugels naast Huntelaar.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Heitinga, Stam, Grygera, Vermaelen; Gabri, Maduro, Sneijder; De Mul, Huntelaar en Mitea.

Volg Sparta-AJAX gratis live via internet!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken omdat, veelal Chinese, zenders wedstrijden uit onze competitie uitzenden. Ook Sparta-Ajax zal op deze manier te volgen zijn! GoalTV zend de wedstrijd live uit. PPmate en soapcast zenden de wedstrijd uit! De streams:
Kijk hier voor de streams
Download Ppmate. Kies bij channels voor sport(13) en kies kannaal Caifu Sport.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is favoriet voor de winst tegen Sparta. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 4,5 keer en voor een zege van Sparta 9 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,30=19,50 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via zie verslag)
2005-2006 Sparta Rotterdam-Ajax 1-2 (zie verslag)

Related posts