Deen excuseert zich op site
‘Perez riep: Hé man, hé idioot, hé kankerneger, hé!’

In een gesprek met Hugo Borst in het AD suggereert Kenneth Perez dat hij voorlopig (?) niet speelt bij Ajax na een racistische uitlating tijdens het duel Ajax – FC Twente aan het adres van grensrechter Nicky Siebert. Perez zou de grensrechter hebben toegebeten: ‘Hé man, idioot. Hé kankerneger hé!’ Volgens Borst is een en ander geregistreerd en moet Perez daardoor vrezen dat het voorkomt voor de tuchtcommissie.

Perez zegt het zich niet te kunnen herinneren: ,,Heb ik dat gezegd? Weet je dat zeker? Als ik dat gezegd heb; emotie denk ik. Ik speel niet meer. Dit neemt Ten Cate me kwalijk. En terecht. Dit is niet netjes. Dit is erg. Ik heb hier spijt van. Heb jij het nummer van die grens…”zo quote Borst de Deen in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Siebert zelf zegt niets te hebben gehoord. ‘Als ik het had gehoord dan had hij rood gekregen van Blom. Als hij dat echt heeft geroepen dan wordt er alsnog rapport opgemaakt.’ Frank Huizinga van de KNVB bevestigt dat. ‘We zullen de band maandag afspelen. Als hij dat écht heeft gezegd dan kan de aanklager hem in staat van beschuldiging stellen.’

[UPDATE]:
Inmiddels heeft Perez op Ajax.nl een persverklaring gegeven over zijn gedrag:
Tijdens de wedstrijd Ajax – FC Twente van zondag 19 november heb ik mij in het vuur van het spel ernstig misdragen door een discriminerende opmerking te maken naar grensrechter Siebert.
Ik schaam mij diep voor de kwetsende uitlatingen en biedt, naast de heer Siebert, eenieder daarvoor mijn oprechte excuses aan.
De stommiteit van mijn opmerking staat in schril contrast met hoe ik werkelijk in het leven sta en met de normen en waarden waarmee ik mijn eigen kinderen opvoed.

Met schaamte,

Kenneth Perez


Volgens Frits Barend is Henk ten Cate niet van plan Kenneth Perez buiten de wedstrijdselectie te laten voor het duel tegen Sparta na het bekendworden van de uitlatingen van Perez. Ten Cate zou wel ‘in zijn maag zitten’ met de situatie, maar zijn keuze te blijven bepalen op sportieve gronden. Dat meldde de analist op Talpa.

Volgens VI.nl heeft Ajax laten weten het incident te betreuren, maar waardering te hebben voor de manier waarop Perez zijn excuses heeft aangeboden. Perez zal volgens Ajax een voetbalclinic in De Bijlmer gaan geven en een financiële bijdrage te leveren aan een goed doel.’

Related posts