Voorbeschouwing Sparta Praag-Ajax:
Ajax gaat vanavond voor de winst

In het UEFA-cup toernooi staat Ajax vanavond de uitwedstrijd tegen Sparta Praag te wachten. Bij winst op de Tsjechen is Ajax al halverwege de groepsfase zo goed als zeker van een langer verblijf in Europa. Ten Cate wil dan ook voor de winst gaan: ,,Voor de stand in de poule hebben wij misschien aan een gelijkspel wel genoeg, maar ten eerste wil Ajax altijd winnen. En het liefste zijn wij zo snel mogelijk geplaatst voor de volgende ronde, want wij hebben een loodzwaar programma voor de boeg. Ook is eerste worden in de poule belangrijk, want dan loot je een nummer drie uit een andere poule en niet een instromer uit de Champions League”.

De wedstrijd wordt vanavond live uitgezonden door de NOS op Nederland 3. Let op: Het duel begint al om 18:30 uur!! De UEFA heeft de Fransman Hervé Piccirillo aangewezen als scheidsrechter voor het duel.

Henk ten Cate kan tegen Sparta Praag weer over Jaap Stam beschikken. De aanvoerder is hersteld van een blessure aan zijn bovenbeen. ‘We gaan er wel vanuit dat Jaap kan spelen. Maar de uiteindelijke opstelling maak ik anderhalf uur voor de wedstrijd pas bekend’, aldus Ten Cate. De kans is groot dat Kenneth Perez tegen Praag op de bank moet beginnen. De Deen vormde de afgelopen wedstrijden een matig koppel met Wesley Sneijder. Daarbij komt dat Urby Emanuelson het goed deed als (exytra) middenvelder.


Henk ten Cate geeft uitleg aan Gabri op de training

Slechte grasmat
,,Het veld is op sommige plaatsen oneffen en glad’’, vertelt Maduro, direct na de avondtraining in Praag. ,,Op sommige plaatsen glijd je zo uit. Daar moet je echt voor uitkijken. We zullen extra geconcentreerd moeten zijn om een goede prestatie te kunnen leveren.’’ Maduro was afgelopen voetbaljaar wel negentig minuten van de partij tegen Sparta Praag. ,,Wat ik me van die wedstrijd herinner?’’, vraagt Maduro. De middenvelder toont een bedenkelijke blik. ,,We waren hier in Praag veel beter, kregen veel kansen, maar speelden op de valreep nog net gelijk. Zij maakten een wondergoal. De bal verdween zo in de kruising. Ik vond Sparta Praag toen een luizenploeg. Een echte counterploeg.’’ Wesley Sneijder voorkwam op de valreep een fikse deceptie voor de ploeg van toenmalig trainer Danny Blind. ,,Vergeleken met vorig seizoen hebben we meer ervaring in de ploeg. We zijn sterker geworden. Een speler als Jaap laat niemand verslappen. Hij houdt de boel wakker. Dat gebeurt soms op heel simpele wijze. Bijvoorbeeld door te refereren aan een tussenstand. Stam pept iedereen altijd weer op. Dat kan donderdag belangrijk zijn,’’ zo analyseert Maduro.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax is favoriet voor de winst tegen Sparta Praag. Voor een overwinning van Ajax wordt 2,05 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,25 keer en voor een zege van Sparta Praag 3,4 keer. Dat betekent ook dat er geld te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,05=30,75 euro! Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts