Ajax derde in poule na ruime zege Espanyol
Stuurloos Ajax pakt moeizaam punt in Praag: 0-0

Ajax heeft één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta Praag: 0-0. Doordat Ajax stuurloos ronddwaalde in de eerste helft liep het tegen een groot aantal onnodige gele kaarten aan. Achtereenvolgens Gabri, Klaas-Jan Huntelaar, Urby Emanuelson en Wesley Sneijder ‘scoorden’ een gele prent. Emanuelson deed er daana nog een schepje bovenop en trok, volkomen onnodig nadat de scheidsrechter hem al gewaarschuwd had, op het middenveld opnieuw een speler onderuit. Het betekende rood voor de Ajacied. Ondanks deze numerieke minderheid bleef de Amsterdamse ploeg in het tweede duel in groep F overeind, mede omdat Sparta Praag niet bij machte was echt gevaarlijk te worden: 0-0.

Het aantal gele kaarten liep uiteindelijk nog verder op. De Franse scheidsrechter; Piccirillo, wilde kennelijk een flinke bruine arm halen bij de UEFA-bonzen en leek op weg het record van Ivanov op het afgelopen WK te willen verbeteren. George Ogararu ontving in de slotfase nog een prent. Aan Tsjechische zijde werden twee kaarten uitgedeeld.

Ajax heeft uit de eerste twee duels van de groepsronde vier punten verzameld. De beste drie van de eindklassering kwalificeren zich voor de volgende ronde.

Ten Cate liet na afloop voor de camera’s weten dat hij blij was met de manier waarop Ajax een uur lang met tien man heeft volgehouden. ,,Ik wilde Urby al gelijk wisselen, want op de bank hadden we al snel door dat het niet goed zou gaan. Net toen Olaf Lindenberg z’n broek uit trok om in te vallen kreeg hij voor de tweede keer geel.”

,,Complimenten in ieder geval voor de jongens hoe ze de tweede helft hebben gespeeld. We zijn goed staande gebleven. Met elf tegen elf hadden we een goede kans gehad om te winnen. Nu moesten we hard werken en dat hebben we goed gedaan”, aldus Ten Cate.


De Franse scheidsrechter Hervé Piccirillo toont Urby Emanuelson de rode kaart


Marcus Rosenberg mocht eindelijk weer eens in de basis starten maar kon ook niet het verschil maken

Sparta Praag-Ajax: 0-0 (0-0)

Scheidsrechter: Piccirillo
Toeschouwers: 12230
Kaarten: Geel: Gabri, Huntelaar, Emanuelson, Sneijder, Ogararu (Allen Ajax)
Kisel, Matu ovic (Sparta Praag)
Rood: Emanuelson (2e geel ’39)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg, Ogararu, Stam, Grygera, Vermaelen, Gabri, Heitinga, Sneijder (’89 Rosales), Emanuelson, Rosenberg (’67 De Mul), Huntelaar (’40Lindenbergh)

Opstelling Sparta Praag:
Blazek, Zábavník, Drobny, Repka, Kadlec (’66 Jun), Pospech, Kisel (’75 Sylvestre), Sivok, Kolár (’84 Nadenicek), Matu ovic, Lustrinelli

Ruime zege Espanyol
Het UEFA Cup duel tussen Espanyol en Zulte waregem is geeindigd in een grote overwinning voor de Spanjaarden. In het Olympisch stadion van Barcelona werd het maar liefst 6-2. Ajax staat nu derde in de poule.

Stand groep F:
1. Espanyol 2- 6 ( 8- 2)
2. Zulte Waregem 3- 6 ( 9- 8)
3. AJAX 2- 4 ( 3- 0)
4. Sparta Praag 3- 1 ( 1- 5)
5. Austria Wien 2- 0 ( 1- 7)

Related posts