Ex-worstelkampioen heeft instelling van ideale prof:
Ajax en Hammarby (Zwe) azen op Amerikaans talent Davies

Als we het Zweedse Expressen, mogen geloven zijn Ajax en de Zweedse club Hammarby (Stockholm) in een strijd gewikkeld om het twintigjarige Amerikaanse talent; Charlie Davies, in te lijven. een Amerikaans talent . Het bericht stelt dat Ajax de beste papieren zou hebben om de Amerikaanse aanvaller in te lijven. Ajax zou hem zelfs al een stage hebben aangeboden.

Davies, uitkomend voor Boston College, was ‘ACC Offensive Player of the Year’. In 20 duels in 2004 scoorde hij 9 treffers. In het begin van het seizoen van 2005 liep hij een zware knieblessure op maar hij kwam sterk terug. In het vorige seizoen scoorde hij vijftien goals in de competitie en stond derde op de topscorerslijst. Davies viel vooral op in de Amerikaanse Nationale jeugdteams <18 en <20 waarvoor hij vaak belangrijke treffers scoorde.

Worstelkampioen
Opmerkelijk is dat Davies voordat hij zich toelegde op voetbal ook een zeer begenadigd worstelaar was. Hij werd diverse maal kampioen in zijn gewichtsklasse en stond aanvankelijk op de nominatie uit te komen op de Olympische spelen in Beijing totdat hij besloot, tot spijt van zijn coaches, te stoppen met worstelen en zich volledig te richten op het voetballen. ,,Hij was de beste worstelaar die ik ooit gecoached heb”, aldus zijn coach. ,,Hij zou de beste van Amerika kunnen zijn geworden, als hij niet gestopt was”.

Zijn huidige voetbal-coach verbaasd zich ook over de gedrevenheid en keuze van Davies: ,,Je kunt je toch niet voorstellen: Worstelen was zijn 2e sport. Ik heb nog nooit iemand gezien die nationaal kampioen kan worden in zijn 2e sport”.

Logische keuze
Davies zelf vind zijn keuze logisch: ,,Voetbal was altijd mijn eerste keuze maar door een schoolregel moest ik een sport kiezen voor alle drie trimesters. Ik dacht bij mezelf; wat is de hardste sport die ik kan doen? Ik ben blij dat ik worstelen gekozen heb. Het heeft me kracht gegeven , discipline en mentale hardheid die ik nodig had om mijn voetbalspel te verbeteren.”

Perfecte prof
De gedrevenheid van Davies zorgt ervoor dat hij de idelae prof zou kunnen worden: ,,Ik ben niet snel tevreden met mijn prestaties. Ik heb na iedere wedstrijd een lijstje met dingen die beter moeten. Als ik drie doelpunten gescoord heb, dan had ik er eigenlijk vier moeten maken”.

Related posts