Jong-Ajax hard onderuit tegen versterkt Jong AZ: 7-1

Jong Ajax heeft maandagavond een forse 7-1 nederlaag geleden tegen Jong AZ. De Alkmaarse formatie had de beschikking over ondere andere Job Bulters – zaterdagavond nog debuterend en blunderend in de Kuip, Julian Jenner, Simon Cziommer, Ryan Donk en Rogier Molhoek en dan viel Moussa Dembélé in de warming-up nog af. Aron Winter had alleen Jan Vertonghen en Michael Krohn-Dehli in de gelederen die met de A-selectie meetrainen. Bij rust leidde de Alkmaarse formatie al met 4-0. ,,Dit doet pijn”, sprak trainer Aron Winter na afloop van de 7-1 vernedering. ,,Als je ziet hoe wij de doelpunten tegen krijgen, gewoon domme fouten.”

De meeste moeite had de Amsterdamse defensie buiten Simon Cziommer ook met Jeremain Lens. De beresterke spits liep de verdedigers links en rechts voorbij. Al in de tweede minuut haalde hij verwoestend uit en Marco van Duin was kansloos, 1-0. ,,In de rust kan je proberen iets te veranderen. Ik ben boos geweest. Boos over de manier waarop we de doelpunten tegen kregen. Allemaal persoonlijke fouten. Hoewel het al 4-0 stond, had ik niet het idee dat de jongens dachten dat het allemaal al verloren was. Dan hoop je dat ze de tweede helft dubbel gemotiveerd het veld op komen.”
Maar na tien seconden in de tweede helft was het alweer 5-0. Jong AZ leek daarna wat gas terug te nemen toch liep het simpel met nog een kwartier te gaan uit naar 7-0.

Ajax mocht in de slotfase nog wat terug doen; Rydell Poepon schoot vanaf links de eretreffer achter Bulters, die opvallend weinig te doen had gekregen. ,,Ik hoop dat we van deze wedstrijd veel hebben geleerd”, probeerde Winter het positieve te zien van de afstraffing. ,,Maar uiteraard baal ik er van. AZ wint verdiend hoor, maar ik heb er minder problemen mee als je op alle fronten wordt uitgespeeld dan zoals vandaag. Niemand was bereid een stapje harder voor een ander te zetten. Deze 7-1 doet pijn”, aldus een duidelijk teleurgestelde Aron Winter.

Related posts