Ajax blijft tegen FC Twente op 1-1 steken

Een week na de nederlaag tegen PSV heeft Ajax zondag voor eigen publiek opnieuw punten verspeeld: FC Twente hield de Amsterdammers op 1-1. Twente kwam al na 8 minuten op voorsprong via een, dat moet gezegd, schitterende treffer van Engelaar. Vlak na rust kwam Ajax op gelijke hoogte via een mooie vrije trap van Wesley Sneijder. Ajax raakte door dit gelijke spel verder achterop bij PSV. Het verschil bedraagt nu drie punten in het voordeel van de club uit Eindhoven.

Vooral in de eerste helft speelde Ajax veel te mat en had Twente ook nog enkele goede kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. In de tweede helft was Ajax de bovenliggende partij. ,,Twente kwam er zelfs niet meer aan te pas”, volgens Hank ten Cate De ploeg creerde alleen te weinig kansen tegen een erg verdedigend ingesteld FC Twente.

Ten Cate liet op de persconferentie weten dat hij achteraf wel kan leven met het gelijkspel. ,,Ik kan ontevreden zijn met het resultaat omdat je thuis speelt, maar van de andere kant ben ik wel tevreden over de manier waarop we de wedstrijd hebben doen kantelen. Ik kan er wel mee leven.”