Ajax presenteert beleidsplan: Club wil historie van de toekomst schrijven

Gisteravond heeft Ajax het beleidsplan voor de komende 5 jaar gepresenteerd aan de supporters. Zo’n 100 Ajax supporters kwamen naar het supportershome op deze regenachtige doordeweekse avond. Na een korte introductie –toen iedereen zijn plaats had ingenomen – begon Maarten Fontein met een circa 20 minuten durende presentatie van het beleidsplan. Diverse redenen waarom het de laatste jaren minder gegaan is werden aangegeven en ook werd verteld waar Ajax graag naar toe wil, waarom het dit wil en hoe het dit denkt te bereiken.

Historische successen zijn natuurlijk mooi, maar volgens Maarten Fontein wil Ajax “De historie van de toekomst schrijven”en wij delen dit helemaal. O.a. een omzetstijging van 5 a 6 procent per jaar, 1 x in de twee jaar kampioen worden en jaarlijks eindigen bij de beste 16 van europa zijn een aantal van de doelstellingen.

Chinese markt
Daarnaast werden de 5 clubwaarden van Ajax nader toegelicht en de ambitie om de Chinese markt te veroveren kenbaar gemaakt. Ajax wil met de Chinese bond en een Chinese club/partner de samenwerking aan gaan. Ajax wil gelukkig niet zoals psv of feyenoord een of meerdere Chinese spelers halen en daarmee hopen op mooie tv-inkomsten maar echt samenwerken.Ajax zou zo’n 23 miljoen potentiële Ajax fans in China hebben. Op zich niks mis mee om hier dan geld vandaan te halen, zolang Ajax in Amsterdam maar de basis blijft en centraal blijft staan. Het kan niet zo zijn dat wij ons hier gaan aanpassen om daarmee meer inkomsten uit het buitenland te genereren. Binnen 5 maanden moet de haalbaarheidsstudie van Ajax afgerond zijn en zal nader bepaald worden of en op welke manier er toekomst is voor Ajax op de Chinese markt.

Hierna was het -nadat er een aantal vragen gesteld en beantwoord waren- om kwart voor negen tijd voor een pauze. Om negen uur was het de beurt aan trainer Henk ten Cate die zijn visie gaf op het technische beleid van Ajax. Hoe speelde Ajax, hoe zou het moeten spelen, hoe word er nu gespeeld, wat is realistisch?Dit waren een aantal vragen waar hij in zijn presentatie van eveneens circa 20 minuten antwoord op gaf. Henk zijn verhaal ging gepaard met de nodige humor en werd afgesloten met een mop.

Na enkele vragen vanuit het publiek werd de avond om circa 22.00 uur beëindigd en namen de aanwezige supporters op kosten van Ajax nog een drankje tijdens het napraten. De bedoeling is dat dit een jaarlijks terugkerende gespreksavond word, zonder dat daar direct een aanleiding voor is en ongeacht of het goed of minder goed gaat. Wij vinden dit een goed initiatief. Supporters hebben zo de mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen en krijgen te horen hoe het er voor staat met hun club.

Bron: AFCAsupportersclub
Zie ook het verslag op Ajax.nl
http://www.ajax.nl/web/show/id=154417/contentid=60986

Related posts