Blessure niet reden van absentie Sneijder
‘Van Basten passeerde Sneijder voor Seedorf’

Clarence Seedorf heeft zijn rentree in Oranje niet te danken aan de afmelding van Wesley Sneijder. Volgens het Algemeen Dagblad heeft bondscoach Marco van Basten zelf besloten de Ajacied te passeren ten faveure van de routinier van AC Milan. Die lezing werd bevestigd door Ajax, aldus het AD. Sneijder zou zondagavond vol verbazing hebben gereageerd toen bleek dat hij niet in de selectie zat en Seedorf wel.

De spelmaker van Ajax kampte met knieklachten, maar dacht met rust op maandag op tijd speelklaar te zijn voor het vriendschappelijke duel met Engeland op woensdag. Sneijder had dat Van Basten ook verteld. Van Basten hakte vervolgens zelf de knoop door met een smachtende Seedorf achter de hand.

Het toont maar weer eens aan hoe Marco van Basten met spelers omgaat. Je zou zeggen dat hij toch geleerd moet hebben van de scenario’s Van Nistelrooy en Van Bommel. Stiekum vraag je je dan af hoe San Marco zelf gereageerd zou hebben als men destijds als speler met hem zo gecumminiceerd zou hebben.

Related posts