Ajax treft Haarlem in volgende ronde
Plichtmatige bekerzege Ajax op ADO: 2-0

Ajax heeft in het bekertoernooi een plichtmatige zege geboekt op ADO: 2-0. De wedstrijd in de ArenA werd nooit een wedstrijd omdat beide ploegen al met de wedstrijd van aanstaande zondag bezig waren: Ajax met psv, ADO met Sparta. Omdat Ajax al vroeg scoorde via Jaap Stam vonden beide ploegen het eigenlijk wel best. Dat het uiteindelijk nog 2-0 werd door Huntelaar zorgde er alleen voor dat een groot aantal van de slechts amper 8000 toeschouwers wakker schrok.

De mooie momenten waren op één hand te tellen. Achtereenvolgens:
De goal van Stam, een bal op de lat van Manucharyan, een omhaal van Huntelaar, de rentree van Mitea en de uiteindelijke 2-0 van Huntelaar.


Na afloop liet ten Cate weten dat de thuisblijvers in zijn ogen gelijk hebben gekregen, gezien het niveau van de wedstrijd. ,,Natuurlijk kon je zien dat we zondag tegen PSV spelen. Daarom gaf ik veel spelers rust. Het belangrijkste is dat we heel zijn gebleven en ook hebben gewonnen.”


Na afloop volgde de loting voor de volgende ronde. Ajax treft daarin thuis Haarlem. De wedstrijd wordt gespeeld op 23, 24 of 25 januari 2007.


Een van de spaarzame hoogtepunten: Een omhaal van Klaas Jan Huntelaar

Ajax-ADO 2-0 (1-0)
8. Stam 1-0
65. Hutelaar

Scheidsrechter: Van Hulten
Toeschouwers: 7909

Opstelling Ajax:
Maarten Stekelenburg, George Ogararu, Jaap Stam, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Hedwiges Maduro (’46 Urby Emanuelson), Kenneth Perez (’58 Roger), Olaf Lindenbergh, Mauro Rosales (’70 Nicolae Mitea), Klaas-Jan Huntelaar, Edgar Manucharyan

Opstelling ADO Den Haag:

Zwinkels, Vreven, Bodde, Tininho, Mols (’66 Kolk), Bunjevcevic, Elia (’77 Verhoek), Kum, Schwiebbe, Bosschaart, Knopper (’46 Delorge)

Related posts