Utrecht vindt spreekkoren kennelijk normaal:
Utrecht niet akkoord met boete voor spreekkoren tegen Ajax

Zoals verwacht gaat FC Utrecht niet akkoord met het schikkingsvoorstel van 10.000 euro boete voor de spreekkoren in het duel FC Utrecht – Ajax. De KNVB legde de boete op aan FC Utrecht, terwijl Ajax, volgens Utrecht slechts een boete van 5.000 euro krijgt. ,,Wij hebben het bericht van de openbare aanklager nog maar net ontvangen”, aldus voorzitter Jan-Willem van Dop. ,,Mijn eerste reactie is dat wij niet akkoord gaan met dit voorstel. Eigenlijk vind ik het te belachelijk voor woorden dat we worden gestraft, maar voordat we officieel beroep aantekenen zal ik eerst nog overleg voeren binnen de leiding van de club.’’ FC Utrecht heeft tot 13 november de tijd actie te ondernemen. Indien de club niet akkoord gaat met het voorstel behandelt de tuchtcommissie van de KNVB de zaak op een nog nader te bepalen datum.

Dat FC Utrecht het belachelijk vind dat er een straf volgt toont maar weer eens aan dat de club het gedrag van de eigen aanhang kennelijk ‘normaal’ vind. Net als tegen het interview van Gregor van Dijk, die voor de wedstrijd beloofde Wesley Sneijder een doodschop te geven en dit ook prompt uitvoerde, weigert de club ook dit gedrag van de eigen aanhang openlijk af te keuren, laat staan te bestraffen. Angst meneer Van Dop?

Related posts