Schilder vreest dat gele kaarten hem terugkeer naar Ajax kost

Robbert Schilder achtte het voor zijn ontwikkeling beter om Ajax op huurbasis te verlaten. Drie maanden later vreest hij dat die keuze hem juist een terugkeer naar Amsterdam kost. De twintigjarige middenvelder staat bij Heracles Almelo, waaraan hij door Ajax is verhuurd, namelijk al op vijf gele kaarten. ,,Ik ben bang dat ik geen positieve indruk heb achtergelaten op Ajax”, aldus Schilder aan De Twentse Courant Tubantia.

Door zijn kaartenlast miste Schilder zondag de thuiswedstrijd van Heracles tegen uitgerekend Ajax. ,,Het was raar om op de tribune te zitten. Ik kon mijn gevoel voor Ajax niet uitschakelen. Ik heb de assistent-trainers van Ajax de hand geschud, trainer Ten Cate niet. Of hij me herkent? Dat mag ik toch wel hopen!”

Schilder debuteerde afgelopen seizoen bij Ajax en kwam tot twee basisplaatsen en twee invalbeurten. Mede doordat de middenvelder kenbaar maakte liever geen linksback te spelen, dreigde hij dit seizoen niet op veel speeltijd te kunnen rekenen. Bij Heracles stond hij al negen keer in de basis en scoorde één keer.

Bron: VI

Related posts