Ten Cate gaat rode kaart Heitinga aanvechten

Henk ten Cate heeft laten weten dat Ajax de rode kaart van John Heitinga, die hij gister opliep tegen Heracles, zal aanvechten, zo meldt RTV Noord-Holland. ,,Hij was misschien iets te laat. Maar het was zeker geen rode kaart. We gaan die kaart aanvechten. Dat lijkt me logisch. Dit willen we niet zo maar over onze kant laten gaan.”

De coach hield voor het duel in Almelo al rekening met de ontmoeting met PSV. Jaap Stam bleef buiten de ploeg, om zeker niet tegen een gele kaart en daarmee een automatische schorsing op te lopen. Dat de routinier voor het eerst in zijn loopbaan op kunstgras moest spelen, speelde ook een rol in die beslissing. Of, zoals Ten Cate zei: ,,Jaap is niet gebouwd voor kunstgras.’’

Middenvelder Gabri is bij een volgende gele kaart eveneens geschorst, maar de Spanjaard kwam ongeschonden uit de strijd tegen Heracles. Nicolae Mitea krijgt vanavond opnieuw speelminuten bij Jong Ajax tegen Jong Willem II. In het kader van de clubbinding is de volledige selectie van Ten Cate aanwezig bij die wedstrijd op de Toekomst. Ryan Babel en Dennis Gentenaar zijn vooralsnog de enige zekere absenten voor de wedstrijd tegen PSV. Ajax speelt donderdagavond het bekerduel tegen ADO Den Haag in de eigen ArenA.

Related posts