Voorbeschouwing Ajax-Austria Wien:
‘Austria-spelers doen het in hun broek voor Ajax’

Morgen (donderdag) barst voor Ajax het Europese avontuur van dit seizoen eindelijk los! De duels tegen IK Start waren eigenlijk een opwarmertje. De overige clubs in de poule hebben er onderling inmiddels al een wdstrijdje opzitten. Espanyol won van Sparta Praag. een grotere verrassing was de 4-1 winst in Wenen van Zulte Waregem op Austria Wien. Uitgerekend Austria is nu de eerste tegenstander in deze poule van Ajax.

Als men aan Austria Wien denkt dan denkt iedere (volwassen) Ajax-fan direct terug aan de wedstrijd in 1989 in De Meer. Die wedstrijd betekende een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Ajax en van de F-side. Het complete verhaal hierover verscheen eerder deze week (zie bericht).

In hun broek
Volgens Frenk Schinkels, tot voor kort trainer van de Weense formatie, hoeft Ajax zich niet zoveel zorgen te maken voor de confrontatie met Austria Wien. Schinkels sprak uitgebreid over zijn ontslag tegenover het Algemeen Dagblad. De wedstrijd tegen Ajax kwam natuurlijk ook aan de orde. ‘Austria heeft niks te zoeken tegen dit Ajax,’ liet de Rotterdammer nu weten. Enkele weken geleden, vlak na de loting toen hij nog coach was van Austria oordeelde hij heel anders: “Ich bin an sich ein Feyenoord-Kind – ich darf sie also auch rausschmeißen!” Al bestempelde hij toen Ajax ook al als de absolute favoriet.

Toch moet de ploeg van Henk ten Cate de Oostenrijkers niet onderschatten. Een nieuwe trainer kan altijd voor wat anders zorgen, zo denkt ook Schinkels nu. “In de spelersbus bekeken we laatst de beelden van Feyenoord – Ajax. Plotseling begon het erg te stinken in de bus. De spelers doen het in de broek voor dit Ajax, al weet je nooit of een nieuwe trainer een frisse wind kan laten waaien.”

Verleden jaar was Schinkels nog de grote man in Oostenrijk. Kort na aantreden wist hij de beker en het jaar daarna de dubbel te bemachtigen. Maar zoals bekend kan alles zo veranderen in de voetballerij. Schinkels kreeg de rekening gepresteerd voor de dramatische seizoensstart in de competitie en de UEFA Cup-nederlaag tegen Zulte Waregem (1-4). Nu komt de trainer tot de mening: “Ik ben blij dat het erop zit.” Morgen is het aan de nieuwe trainer; Georg Zellhofer, om in de Amsterdam Arena een goed resultaat te behalen.

Perez in basis; Lindenbergh en Ogararu op tribune
Henk ten Cate heeft George Ogararu en Olaf Lindenbergh woensdag buiten zijn selectie gelaten voor het UEFA Cup-thuisduel met Austria Wien. Jan Vertonghen en Edgar Manucharyan maken wel deel uit van de achttienkoppige groep. ,,Iedere week weer moet ik spelers op de tribune zetten. Dat zijn de minst leuke beslissingen”, zei Ten Cate.

,,Over enkele weken hoop ik 24 man fit te hebben en dan moet ik er zes teleurstellen”, keek Ten Cate vervolgens vooruit. Kenneth Perez, die onlangs zijn onvrede uitte over zijn bijrol, start donderdag waarschijnlijk in de basis.

Oude bekenden
Ondanks het ontslag van Schinkels zijn er toch nog wat Nederlanders en andere bekenden te ontdekken in de selectie van Austria. Delano Hill en Jelle ten Rouwelaar zijn de overgebleven Nederlanders in Wenen. Radomski is ook nog wel bekend uit zijn Heerenveen tijd. De UEFA heeft de Roemeense scheidsrechter Sorin Corpodean aangewezen als leidsman voor het duel. Corpodean wordt geassisteerd door zijn landgenoten George Adrian Vidan en Miklos Istvan Magy.

3e nieuwe grasmat
Afgelopen week is de ArenA voorzien van alweer een nieuwe grasmat. Volgens Ten Cate was het voetballen op de ‘oude’ mat haast onmogelijk: “Voor de manier waarop we willen voetballen, in een hoog tempo en vlot combinerend, was het veld dat er lag absoluut ongeschikt.” aldus Henk ten Cate in de VI.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg, Heitinga, Stam, Vermaelen, Emanuelson, Gabri, Maduro, Sneijder, De Mul, Huntelaar, Perez.

Fotoverslag
Uiteraard zullen wij op deze site zsm na de wedstrijd een exclusief fotoverslag van de wedstrijd plaatsen!

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als absolute favoriet voor de winst tegen Austria Wien. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,25 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 5,1 keer en voor een zege van Heerenveen 11 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,25=18,75 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts