Zulte Waregem gaat eerste Europese buscombi worden! [Update]

Kortgeleden is de voorbespreking in Belgie geweest omtrent de wedstrijd Zulte Waregem-Ajax welke op donderdag 13 December gespeeld word.De locatie voor deze wedstrijd is Gent geworden omdat dit stadion groter is dan dat van Zulte Waregem.
[UPDATE 2 november:] Inmiddels is het bericht ook op Ajax.nl verschenen!

Bij de voorbespreking -waarbij maar liefst 35 man aanwezig was, waaronder zelfs de burgemeester en een buurtcommitee- was er geen speld tussen te krijgen. In de powerpoint presentatie was al vermeld dat het een combi zou worden. Dit heeft te maken met het feit dat er bij het stadion te weinig parkeerplaatsen zouden zijn en verder dat de veiligheid van Ajax supporters niet gegarandeerd kan worden anders.

Net of een combi een garantie voor veiligheid is. Eerder een makkelijk doelwit zou je zeggen. Veel supporters zullen niet naar de wedstrijd kunnen wanneer zij ’s avonds laat nog naar huis toe moeten vanaf Amsterdam omdat ze de volgende dag op hun werk of school verwacht worden.Het moet toch mogelijk zijn om alle Ajacieden op de eerste de beste parkeerplaats over de grens hun auto te laten parkeren, in bussen te laten stappen en vanaf daar naar het stadion te brengen?!

Ajax krijgt overigens ongeveer 900 kaarten toegewezen, behoorlijk meer dan de 640 (5%) waar we recht op hebben maar evengoed weinig. De aanvangstijd van de wedstrijd is nog niet bekend.

De AFCA Supportersclub vind welke europese combi dan ook onaanvaardbaar en zal z.s.m. samen met andere partijen uitzoeken of dit sowieso juridisch gezien wel opgelegd kan worden.

Overigens raden we los reizen af, in Belgie geldt in tegenstelling tot in Nederland wel een voetbalwet waarbij je preventief opgepakt kunt worden voor 24 uur en bovendien voor de kosten van het vervoer per politiebusje -100 euro maar liefst- naar het bureau op kunt draaien.Gekker moet het niet worden!

Open grenzen, een europees staatsburger met vrijheid van reizen, allemaal leuk en aardig maar zodra er een voetbalwedstrijd van je club is is het niks waard!

Bron: AFCA supportersclub

Related posts