Ajax wint overtuigend in Heerenveen:0-2 Incl. fotoverslag!

Ajax is er vanavond na lange tijd eindelijk weer eens in geslaagd te winnen in en van Heerenveen. Dankzij doelpunten van Tom de Mul en Wesley Sneijder werd er ‘slechts’ met 0-2 gewonnen. Legio kansen werden niet benut, en Klaas-Jan Huntelaar kwam niet tot scoren tegen de club waar hij schitterende voordat hij naar de hoofdstad kwam.

Ajax startte in een opvallende opstelling: 4-4-2 en zonder Kenneth Perez, de man die de afgelopen wedstrijden zo belangrijk was gebleken. Vermaelen startte als linksback waardoor Emanuelson als extra middenvelder fungeerde. De aanval werd gevormd door De Mul en Huntelaar.

Vooral voor rust was Ajax erg sterk. Het combineerde er op los, maar kwam slechts tot een doelpunt. In de tweede helft bloedde de wedstrijd wat dood, maar maakte Sneijder een kwartier voor tijd toch de belangrijke tweede Amsterdamse treffer. Hij prikte een vrije trap mooi binnen langs het niet helemaal lekker gemetselde muurtje.

Ajax gaf geen enkele kans weg, en had er aan de andere kant meer binnen kunnen en moeten schieten. De ingevallen Markus Rosenberg had daarop in de slotfase de beste kans, maar hij faalde.

Perez
Na afloop was aan coach Ten Cate vooral de vraag waarom hij Kenneth Perez, die de afgelopen wedstrijden zo belangrijk was en goed speelde, niet in de basis liet starten. „Het gaat om het belang van Ajax”, verduidelijkte trainer Ten Cate direct na de wedstrijd. „Het gaat dus niet om Kenneth Perez of Henk ten Cate. Het gaat om de club. Perez is meer een tweede spits dan een middenvelder. Ajax had al vier jaar op rij verloren in Heerenveen. Ik vond het dus niet verstandig om ook nog met Perez te spelen. Volgens mij is dat niet slecht uitgepakt, We speelden goed. Soms zelfs heel goed.”

Ten Cate heeft voor de wedstrijd tegen Heerenveen niet uitvoerig met Perez gesproken. „Ik heb gezegd dat hij niet speelde. Wat moet ik nog meer zeggen? Dat lijkt me voldoende. Ik ben ook niet met Ogararu of Rosales in discussie gegaan. Zij begonnen ook niet.”

Ten Cate: „Begrijp me, ik ben een liefhebber van Perez. Ik kijk graag naar hem maar ook hij gaat niet boven het belang van Ajax. We winnen en verliezen als team. Het gaat dus om 24 spelers. Alleen dan kom je tot goede prestaties.”

SC Heerenveen-Ajax 0-2 (0-1):
17. De Mul 0-1
76. Sneijder 0-2

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 26.000

SC Heerenveen:
Vandenbussche, Jeroen Drost (56′, Johansen), Dingsdag, Breuer, Hansson, Hanssen, Bosvelt (46′, Zuiverloon), Alves, Pranjic, Nilsson (58′, Yildirim), Friend.

Ajax:
Stekelenburg, Stam, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson, Grygera, Gabri, Maduro, Sneijder (82′, Perez), Huntelaar (76′, Rosenberg), De Mul (60′, Rosales).

Met dank aan Ajaxpride voor het fotowerk!

Related posts