Ajax wint van ADO maar dat is dan ook alles: 2-0 Incl. fotoverslag!

Dankzij twee treffers binnen twee minuten heeft Ajax een zuinige 2-0 overwinning geboekt in de eigen ArenA op ADO Den Haag. Ajax leek het daarna wel goed te vinden. Ajax speelde zonder Jaap Stam en Hedwiges Maduro. Beide spelers werden uit voorzorg buiten de ploeg gelaten. Stam kampte afgelopen weekeinde nog met een onwillige zenuw in zijn linkerbeen. De vermoeide Maduro kan niet een heel jaar lang drie duels in een week spelen. Stam bracht wel een onverwacht bezoek voorafgaand aan het duel aan de fans op de F-side.

Nadat een enorme knal veroorzaakt door een klappertje vanaf Zuid de spelers wakker deed schrikken stond Kenneth Perez in de dertigste minuut aan de basis van de openingstreffer. De Deen vond Klaas-Jan Huntelaar. De spits stuitte nog op doelman Robert Zwinkels maar zag hoe Gabri in de rebound wel succes had: 1-0. Wesley Sneijder zorgde twee minuten later met het hoofd voor een veilige voorsprong: 2-0.

Daarna zakte de wedstrijd als een pudding in elkaar. In een veel te laag tempo met tal van foutive passes werd zelfs ADo enkele malen in verlegenheid gebracht om te hopen op een treffer.

Ondertussen vermaakte het publiek zich maar met enkele songs over een Haagse doelman en zette dit bij door enkele dildo’s op het veld te gooien. Ach, je moet wat. Het blijft jammer dat het leidend voorwerp er zelf niet bij kon zijn.

Henk ten Cate liet weten alleen tevreden te zijn over de winst en de drie punten. ,,De manier waarop was Ajax onwaardig. De wedstrijd duurt 90 minuten en niet 45. Maar ook in de eerste helft was het tempo al niet te hoog. Pas als het tempo omhoog ging scoorden we en kregen we goede kansen. In de tweede helft zakte de ploeg helemaal weg. Het stadion zat bijna vol. Afgelopen zondag was het fantastisch tegen Feyenoord. De mensen komen dan met een bepaald verwachtingspatroon. Het is heel jammer dat we daar niet aan hebben kunnen voldoen.”

Doelpuntenmaker: Wesley Sneijder

Maar ook ADO krijgt door fouten bij Ajax in de verdediging enkele dotten van kansen