Voorbeschouwing Ajax-ADO:
Ajax zonder Stam, Babel en Maduro. ADO helaas zonder Postma. Duel live op internet?

Ajax begint woensdagavond zonder Jaap Stam en Hedwiges Maduro aan de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Stam heeft geen last meer van een beknelde zenuw in zijn linkerbeen. Hij viel zondag tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord geblesseerd uit na een duel met Angelos Charisteas. Hij had maandag al nergens last meer van en trainde dinsdag ook alweer fanatiek mee. Ten Cate wil echter geen risico met zijn aanvoerder nemen. ,,Jaap houden we uit voorzorg aan de kant. Dat hij zelf liever wilde spelen typeert zijn karakter”, aldus Ten Cate. ,,Hedwiges krijgt morgen ook rust, anders maken we hem stuk.” Behalve Stam en Maduro ontbreken ook Ryan Babel en Michael Krohn-Dehli tegen ADO Den Haag. Babel heeft een knieblessure. Krohn-Dehli klaagt over een pijnlijke heup.

ADO Den Haag kent in tegenstelling tot Ajax een teleurstellende beginfase van het seizoen. Na acht wedstrijden hebben de Hagenaars slechts één punt, met als resultaat de zeventiende positie op de ranglijst. De geschorste trainer Frans Adelaar zit in de ArenA op de tribune. Adelaar heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager van de KNVB van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, geaccepteerd. Afgelopen zondag tijdens de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en ADO werd Adelaar door scheidsrechter Braamhaar naar de tribune verwezen na te heftig, en zoals achteraf bleek onterecht, protesteren. ADO Den Haag mag geen supporters meenemen naar Amsterdam. De wedstrijden tussen Ajax en Ado worden twee jaar gespeeld zonder supporters van de uitspelende partij. Deze maatregel is in maart jl. ingevoerd na het ernstige incident van 10 februari van dit jaar. Ook het ADO bestuur heeft besloten de uitwedstrijden in competitie- en bekerverband tegen Ajax dit seizoen niet bij te wonen. Ze verklaart zich daarmee solidair met de supporters van de Hagenezen. Jesper Hakansson en Pascal Bosschaart zijn niet inzetbaar bij ADO; zij kampen beiden met een kuitblessure. Stijn Vreven keert daarentegen terug na een schorsing.

Postma
Wat wel jammerlijk is dat is dat ook ADO-doelman Stefan Postma ontbreekt. De Haagse goalie liep enkele weken geleden tegen psv een beenbreuk op waardoor hij enkele maanden is uitgeschakeld. Desondanks is hij de meest besproken voetbal-figuur van de afgelopen week. Er verscheen namelijk een home-video van de doelman die plots duidelijk maakte waar nu eigenlijk de letters ADO voor staan: Achter DOor?! De video schijnt hem overigens geen windeieren te hebben gelegd. Inmiddels staan de clubs in de rij voor de man die wel een hele vreemde wending geeft aan de naam ‘sluitpost’. Er schijnt zelfs buitenlandse belangstelling te zijn: van Rode Ster Belgrado! 😉 We hadden hem graag wat moed ingezongen! Ach, wellicht kijkt hij TV en hoort ie ons toch. Laten we dus weer eens creatief zijn woensdag op het vak!

Jan Wegereef is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor het competitieduel tegen ADO. Wegereef floot Ajax dit seizoen al een keer eerder; Onder zijn leiding won Ajax met 2-1 van NAC.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst tegen ADO. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,12 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 7 keer en voor een zege van ADO 15 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,12=16,80 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via Voetbal in Beeld

Related posts