Laffe voorzitter durft eigen fans en spelers niet aan te pakken
FC Utrecht wil met Ajax en ADO praten over thuislaten uitfans

Vorige week liet Johan Derksen al weten dat FC utrecht voorzitter Van Dop met Ajax de optie zou willen bespreken om in de onderlinge duels de uitfans thuis te houden (zie bericht). Volgens RTV Utrecht is FC Utrecht serieus bezig met plannen om de aanhang van clubs met probleemsupporters bij toekomstige thuiswedstrijden te weren. Van Dop wil dat bespreken met andere voetbalclubs in de eredivisie. Naast Ajax fans zouden na gisteren ook ADO Den Haag fans op de nominatie staan om geweerd te worden in Utrecht. ADO-fans forceerden toen een hek en zochten de confrontatie met de uitdagende Utrechtsers op vakkie U.

Waar Van Dop de wijsheid vandaan haalt is niet duidelijk. Hij kan beter eerst zijn eigen fans (continue spreekkoren tegen Sneijder) en spelers (Gregor van Dijk die in de krant rept over het geven van een doodschop en dat vervolgens ook probeert tegen Sneijder in de wedstrijd) bestraffen voordat hij ook maar enige beschuldiging zou moeten durven doen naar Ajax of ADO. Kennelijk is hij bang van de eigen aanhang en vreest hij a la Van de Herik niet meer naar het stadion te durven komen als hij er iets van zegt, de laffaard!

Voor de spreekkoren loopt nog een vooronderzoek (zie bericht).

Related posts