Ajax veegt de vloer aan met Feyenoord in eigen Kuip: 0-4 Incl. fotoverslag

Ajax heeft in De Kuip de vloer aangeveegd met Feyenoord: 0-4. Met de rust stond Ajax al op een 0-2 voorsprong via twee goals van Klaas Jan Huntelaar. De 0-1 kwam uit een corner die goed ingekopt werd door Huntelaar. De 0-2 was een voorzet van Perez die Huntelaar met een sliding nog net met de punt kon binnen tikken: 0-2. Vlak na rust de 0-3 uit een penalty nadat Huntelaar was gevloerd binnen de zestien. Perez strooide nog wat extra zout in de wnden en maakte al na 62 minuten 0-4. Minpuntje was het geblesseerd uitvallen van Jaap Stam in de eerste helft.

Ajax speelde de wedstrijd vrij eenvoudig uit. De gefrustreerde Feyenoorders liepen nog tegen twee rode kaarten aan: Van Hooijdonk (rechtstreeks) en Pardo (twee keer geel).
De Kuip was gedurende de tweede helft al langzaam leeg gelopen. ‘Het Legioen’ liet zich weer eens van hun beste kant zien.