Voorbeschouwing Feyenoord-Ajax
De klassiekers blijven altijd wedstrijden op zich. Duel live gratis op Internet!

Vandaag is het weer zover: De klassieker Feyenoord-Ajax! Het is de 52ste keer dat deze competitiekraker in Rotterdam gespeeld wordt. Dat is inclusief de laatste editie in het kader van de play-offs die Ajax met 4-2 won (zie verslag) na eerder in de eigen ArenA al met 3-0 (zie verslag) de vloer te hebben aangeveegd met de aartsrivaal uit Rotterdam-zuid. Zo’n 1600 Ajax-fans zullen zondag de wedstrijd live bijwonen. De kaarten waren binnen no time uitverkocht (zie eerder bericht). Voor de overige fans is het zeer waarschijnlijk mogelijk het duel via internet te volgen, zie voor meer info hieronder.

De klassieker is altijd een wedstrijd op zich. Eerdere prestaties en posities op de ranglijst en daardoor een favorietenrol zijn geen garantie dat een van beiden wel even zal gaan winnen.

De mooiste Feyenoord-Ajax die ik me kan herinneren was in het gouden seizoen ’95-’96: Exact, zondag precies op de dag af, 11 jaar geleden; op 22 oktober 1995. Ajax was dat seizoen oppermachtig maar stond in De Kuip binnen amper 7 minuten met 2-0 achter door doelpunten van Zwijnenberg en Larsson. De kakkies op de tribunes konden hun geluk niet op en wilden dat maar al te graag laten horen. Met schuim op de bek stonden ze door het plexiglas te kwijlen. Maar Ajax stelde nog voor rust orde op zaken door doelpunten van Bogarde, Litmanen en Overmars en ging zo alsnog met een 2-3 voorsprong de rust in. Na de pauze strooide Overmars met zijn tweede doelpunt van de middag nog wat extra zout in de wonden: 2-4 waarna De Kuip ruim voor tijd leeg stroomde.Zonder Babel maar met Perez
Ajax zal het zondag moeten doen zonder Ryan Babel. Hij liep vorige week tegen Fc Groningen aan het eind van het duel een blessure aan de knie op en is drie tot vier weken uitgeschakeld (zie bericht). Klaas-Jan Huntelaar loopt een-op-een in duels tegen Feyenoord. In alledrie de duels tussen Ajax en Feyenoord waaraan hij meedeed, wist de spits te scoren. Tijd dus om zijn seizoenstotaal van twee doelpunten in de competitie op te vijzelen. “Wij staan nu bovenaan en Feyenoord valt wat tegen. Maar dat is geen garantie dat we winnen”, zo laat de oefenmeester van Ajax weten in het Algemeen Dagblad.

Ten Cate: “Met Barcelona stonden we een keer achttien punten achter op Real Madrid, maar toch wonnen wij daarvan. En aan het eind van het seizoen stonden we zes punten boven Real.” Met het wegvallen van Ryan Babel met een blessure is een speler in vorm verdwenen, maar zijn logische vervanger is Kenneth Perez. Ook de Deen was de laatste weken vaak beslissend. Over centrumspits Klaas-Jan Huntelaar maakt Ten Cate zich niet druk. Gezien de vrijdag training bij Ajax is de kans groot dat Ajax inderdaad zal starten in een 4-4-2 systeem. Daarbij zal dan de voorhoede gevormd gaan worden door Huntelaar en Perez.

De KNVB heeft scheidsrechter Temmink aangesteld als leidsman voor het competitieduel tussen Feyenoord en Ajax van aanstaande zondag. Temmink leidde Ajax dit seizoen twee keer eerder, zowel in de competitie won Ajax onder zijn leiding als in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Feyenoord verloor onder Temmink met 3-0 van FC Groningen. Vorig jaar leidde Temmink ook Feyenoord-Ajax, toen won Feyenoord met 3-2.

Van de 51 voorgaande edities in Rotterdam wist Ajax er 18 te winnen, 16 keer werd het gelijk en 17 keer won Feyenoord. Het doelsaldo is ook ongeveer gelijk verdeeld: 97 tegen 100. Van de laatste 7 edities won Ajax er vier, slechts een keer werd het gelijk en twee keer hield Feyenoord de punten in eigen huis.

Historie laatste 7 competitie-edities:
2001-2002 26-08-2001 Feyenoord-Ajax 1-2 (zie verslag)
2002-2003 06-10-2002 Feyenoord-Ajax 1-2 (0-2) (zie verslag)
2003-2004 11-04-2004 Feyenoord-Ajax 1-1 (0-0) (zie verslag)
2004-2005 17-04-2005 Feyenoord-Ajax 2-3 (0-0) (zie verslag)
2005-2006 05-02-2006 Feyenoord-Ajax 3-2 (2-1) (zie verslag)
2005-2006 23-04-2006 Feyenoord-Ajax 2-4 (0-2) (Play-offs) (zie verslag)

Volg Feyenoord-AJAX gratis live via internet?!
Zoals velen wellicht al weten is het mogelijk om wedstrijden live via internet te kijken omdat, veelal Chinese, zenders wedstrijden uit onze competitie uitzenden. Ook Feyenoord-Ajax zal vrijwel zeker op deze manier te volgen zijn. Hou deze site in de gaten en kijk indien mogelijk zondag live naar Feyenoord-Ajax! Voor de goede orde: Wij hebben geen betrokkenheid bij deze streamings!

UPDATE: Het duel is live te volgen via GoalTV2 (TVants) en wellicht ook via Caifu Sports in PPMate. Meer info: Voetbal in Beeld

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win 34,50 euro!
Ajax wordt gezien als favoriet voor de winst zondag in De Kuip. Voor een overwinning van Ajax wordt 2,3 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 3,3 keer en voor een zege van Feyenoord 2,75 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×2,3=34,50 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via Hard House versie ‘Bommen op…’ – Dj Michèl

Related posts