Vertonghen gaat voor plaats in defensie. Ook verhuur optie

De Belg Jan Vertonghen stelt zich voorlopig in op een plaats in het centrum van de verdediging, zo verklaarde de 19-jarige Belg na afloop van Jong Ajax-Jong FC Groningen (1-1) tegenover Amsterdam FM. Vertonghen speelt bij Jong Ajax al centraal achterin, maar viel bij het eerste elftal voor het laatst in op het middenveld in de tweede helft van Ajax-FC Kopenhagen. ,,Ja dat is even geleden. Maar ik hoop op een nieuwe kans. Met mijn lengte ben ik niet zo beweeglijk op het middenveld. Dat heb je toch wel nodig daar. Ik denk dat ik mij nu meer op de positie achterin moet gaan richten”, aldus Vertonghen over zijn kansen bij de A-selectie.

Misschien verhuren
Toch zal er voor Vertonghen, indien hij de komende maanden ook niet aan spelen toe komt, ook de keuze gemaakt moeten worden om hem te verhuren. De voetballer zelf staat daar positief tegenover. Vertonghen: ,,Op hoger niveau spelen is toch beter voor je ontwikkeling. Dus misschien is dat in de toekomst wel een idee. Er zijn momenteel veel spelers die centraal achterin kunnen spelen. Het is aan Ten Cate om daarover te beslissen”.

Related posts