Ten Cate wil trainingen 1e elftal snel verhuizen naar De Toekomst

Henk ten Cate wil de trainingen van de eerste selectie van Ajax zo snel mogelijk verhuizen naar De Toekomst, zo meldt Voetbal International. De trainingen hebben nu nog plaats op de velden pal naast de Amsterdam Arena aan de Noord-zijde. ,,Ik wil de afstand tussen het eerste elftal en de rest van de club kleiner maken. En dan vooral in visueel opzicht. De Toekomst, de opleiding, is het hart van deze club. Het is een stimulans als het eerste elftal op De Toekomst gaat trainen. Jonge spelertjes kunnen zich zo identificeren met de grote jongens”, aldus Ten Cate in VI.

Als onderdeel van een nauwere samenwerking tussen de opleiding en de eerste selectie lopen de trainers van het Beloftenelftal, de A1 en de A2 sinds vorige week ook stage bij de trainingen van Ten Cate. De achterliggende reden is dat de teams inhoudelijk op dezelfde manier invulling geven aan de training. Ook moet daardoor de laatste stap van de talenten uit de opleiding naar de A-selectie soepeler gaan verlopen.

Related posts