Sneijder blijft in ieder geval tot einde van het seizoen bij Ajax

Wesley Sneijder zal Ajax zeker niet in de komende winterstop verlaten. De 22-jarige middenvelder staat serieus in de belangstelling van diverse Europese grootmachten waaronder FC Barcelona. Maar ook Real Madrid en AC Milan worden met de kleine spelverdeler in verband gebracht. De Utrechter, die een ijzersterke seizoenstart doormaakt, heeft eerder kenbaar gemaakt dat de door Barcelona-preses Joan Laporta uitgesproken interesse hem streelt. “Maar vooralsnog heeft niemand Ajax of mijn zaakwaarnemer laten weten dat ze me willen kopen, dus ik richt me volledig op Ajax. Ik heb er ook geen trek in tijdens de winterstop de club te verlaten. Ik wil dit seizoen zeker afmaken, daarna zie ik wel verder,” aldus Sneijder vandaag tegenover Voetbal International.

De Ajax-leiding kan Sneijder, ondanks diens tot medio 2009 lopende contract, niet tegenhouden door bijvoorbeeld een extreem hoge transfersom te vragen. Bij het tussentijds verlengen van zijn verbintenis, vorig jaar, kwamen beide partijen namelijk een gelimiteerde transfersom overeen.

Overigens nog een leuke passage uit de VI:
Vraag: FC Utrecht-aanvoerder Gregoor van Dijk voorspelde al in De Telegraaf dat je ‘een doodschop’ kon verwachten. Hij gáát vervolgens op je gezicht staan, krijgt vijf wedstrijden schorsing en jij bent in je verklaring richting KNVB collegiaal door te zeggen dat je niet kon beoordelen of hij dat met opzet deed. Waarom?

Antwoord Sneijder: ‘Omdat ik dacht dat de beelden wel voor zich zouden spreken en ik er niet van hou een collega te beschuldigen. Misschien is het onzin, maar dat is een soort erecode, zoiets doe je niet. Je komt elkaar altijd weer tegen. Dat de tuchtcommissie hem vijf wedstrijden geeft, viel te verwachten. Wat ik níét snap is dat de club FC Utrecht zo’n interview heeft toegelaten en geautoriseerd. Als je dat bij ons doet, heb je een groot probleem. Sterker nog, ik denk dat zeventien van de achttien Eredivisieclubs zoiets niet zullen accepteren, maar bij FC Utrecht op de een of andere manier wél. Ik denk omdat het tegen Ajax gericht is. Het gekke is dat ik tijdens de wedstrijd niet zoveel last had van Van Dijk. Ik vond dat hij me nogal veel ruimte liet om te voetballen.’

Related posts