Van Hooijdonk beëindigt carrière aan einde van seizoen vanwege belabberde instelling ploeggenoten

In aanloop naar De Klassieker van aanstaande zondag nemen wij deze week de stand van zaken in Rotterdam-Zuid onder de loep. Zo kwam gisteren de natte droom van Feyenoord over een vermeende suikeroom ter sprake (zie bericht). Vandaag eist Pierre van Hooijdonk van Hooijdonk de aandacht op.

In een interview aan het tijdschrift Sportweek van deze week heeft Pi-air namelijk aangegeven dat hij aan het eind van het seizoen een punt zal zetten achter zijn carrière. De reden die hij daarvoor geeft is des te opmerkelijker: Hij stopt niet omdat hij vind dat zijn fysieke gesteldheid minder is. Nee, Van Hooijdonk heeft de balen van het niveau en de spelbeleving/ mentaliteit van zijn ploeggenoten!

,,Ik stel voor mezelf bepaalde eisen aan het spelen bij een topclub. De groep die er hetzelfde over denkt, is helaas niet zo groot. Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hè.”

,,Ik heb nog wel plezier, maar ik zou nóg meer plezier hebben als ik een klik heb met jongens die het op dezelfde manier beleven. Ik heb aan niemand een hekel. Alleen is de meetlat gezakt naar een punt waarvan ik denk: nee, het hoeft voor mij niet meer”, aldus de Feyenoorder die naar eigen zeggen een paar weken geleden tot het besluit kwam.

Over de voorgedane incidenten wil Pi-Air echter geen boekje open doen.,,Laat ik zeggen dat ik moeite heb om me te verplaatsen in wat nu ‘gewoon’ is. Terwijl dat in mijn belevingswereld helemáál niet gewoon is. Integendeel.”

Related posts