Dreigend conflict tussen De Haan en Ten Cate over internationals

Er dreigt een conflict tussen Jong-Oranjebondscoach Foppe de Haan en Ajax-trainer Henk ten Cate. De Haan heeft absoluut geen trek in een frontale botsing met Ajax-trainer Henk ten Cate, als hij echter niet meer vrij kan beschikken over de getalenteerde spelers van de Amsterdamse club voor Jong Oranje, zal hij zich hard opstellen. De bondscoach van Jong Oranje reageerde op recente uitlatingen van Ten Cate over de overvolle interlandkalender. Als het aan de trainer van Ajax ligt, stellen spelers als Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelson zich niet meer beschikbaar voor Jong Oranje. “Die jongens spelen al drie jaar zonder rust door. Zij worden vermoord. Op deze manier zijn ze op hun 25ste levensjaar opgebrand”, liet Ten Cate weten.

Deze opmerkingen zijn slecht bij De Haan gevallen. “Ik ga op korte termijn met Henk praten. Hij had dit niet moeten roepen. Hiermee brengt hij mij in een geweldige spagaat. Want als ik spelers van Ajax ga sparen, maar van andere clubs niet, krijg ik weer gezeur uit andere hoek. Als het echt moet, passen we de reglementen strikt toe”, liet De Haan maandag weten. “Dan eisen we de Ajacieden op. Komen ze dan nog niet, heeft de club een probleem. Maar ik vertrouw erop dat het zo ver niet zal komen.”

Ten Cate pleitte voor een aanpak op maat. De Haan zou voor Jong Oranje van geval tot geval moeten bekijken welke Ajacied voor selectie in aanmerking komt. Volgens Ten Cate zou dat beleid ook voor spelers van andere clubs mogen gelden.

“Wat Ten Cate wil, gebeurt overigens al. Met Maduro en Afellay (PSV) heb ik al eens rekening gehouden. Overleg met de spelers en clubs is er altijd geweest en zal er altijd blijven. Over blessures of bankzitters wordt altijd gepraat. Dat wil ik Henk ten Cate graag nog eens uitleggen.”

Related posts