Ajax waarschuwt fans voor ‘vijfjaars-sanctie’ Feyenoord-Ajax

Ajax waarschuwt via Ajax.nl de fans ervoor dat er nog steeds een vijfjaars-sanctie dreigt indien er ongeregeldheden zijn bij de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Mochten er zich bij of rond de wedstrijd van zondag in de Kuip wanordelijkheden voordoen tussen beide supportersscharen dan worden bezoekende fans de komende vijf jaar geweerd bij duels tussen Feyenoord en Ajax.

De vijfjaars-sanctie is ontstaan naar aanleiding van de ernstige ongeregeldheden rondom de wedstrijd Feyenoord – Ajax in april 2005. Beide clubs spraken nadien met de lokale overheden van Amsterdam en Rotterdam en de KNVB af dat nieuwe ongeregeldheden bij toekomstige wedstrijden onherroepelijk zouden leiden tot een vijf jaar lang durend verbod op het meereizen van bezoekende supporters.

Ajax en Feyenoord doen een dringend beroep aan alle supporters zich te onthouden van ontoelaatbaar en onwenselijk gedrag en hopen op een mooie, spannende en doelpuntrijke Klassieker.

Related posts