Ajax lijdt afgelopen boekjaar verlies van 6,6 miljoen euro

Ajax heeft het afgelopen boekjaar verlies geleden. De opbrengsten uit transfers van spelers waren lager. Ook kampte de beursgenoteerde voetbalclub met hogere kosten. Het nettoverlies over 2005/2006 kwam uit op 6,6 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een winst geboekt van 2,8 miljoen euro. Dat heeft Ajax maandag bekendgemaakt. De transfers van spelers Nigel de Jong, Bogdan Lobont en Julien Escudé leverden Ajax het afgelopen boekjaar veel minder op dan die van Zlatan Ibrahimovic en Rafael van der Vaart een jaar eerder. Daardoor daalde het resultaat vergoedingssommen, waarin de transfers zijn opgenomen, van 16,4 miljoen euro naar 2,1 miljoen.

Ajax betaalde afgelopen boekjaar, dat afliep in juni, een bedrag van 36,2 miljoen euro aan salarissen. Dat is ruim 10 procent meer dan een jaar eerder. Mede daardoor stegen de bedrijfslasten van 61,9 miljoen euro naar 67,4 miljoen.

Champions League
De omzet van Ajax nam toe van 66,6 miljoen euro naar 74,4 miljoen, mede dankzij de goede prestaties in de Champions League. De club wist te overwinteren, maar in maart bleek Inter Milaan een maatje te groot. De opbrengst aan het lucratieve toernooi leverde Ajax 17,7 miljoen euro op, 5,5 miljoen meer dan een jaar eerder. Door het verlies hebben aandeelhouders van Ajax opnieuw het nakijken. Net als over vorig jaar keert de beursgenoteerde club geen dividend uit. Ajax besloot vorig jaar de magere winst van 2,8 miljoen toe te voegen aan de reserves.

Related posts