Zeer slecht Oranje wint nipt van Albanië: 2-1

Het Nederlands Elftal is er ten koste van Albanië in geslaagd weer drie punten dichterbij het EK 2008 te komen. Het spel van Oranje zakte gaandeweg naar een bedenkelijk niveau. Maar het resultaat was weer ‘ouderwets’ goed: een nipte 2-1 in eigen huis. Albanië, toch een stuk lager ingeschaald, bleek geen inspiratiebron voor Nederland. Bij Oranje stonden de Ajacieden Wesley Sneijder en Ryan Babel in de basis. Ook zij speelden beide een matige wedstrijd.

Een vroege treffer van Robin van Persie leek in eerste instantie een veelbelovende avond in te luiden. Niets bleek echter minder waar. Door een ongelukkig moment voor Nevil Dede kwam voor Oranje fortuinlijk op slag van rust op 2-0. De Albanese verdediger werkte een voorzet van Van Persie achter zijn eigen doelman Arjan Beqaj. En zo ging Nederland de rust in met een comfortabele voorsprong zonder een bovenmatige inspanning mede ook omdat een vermeende handsbal binnen de zestien van Nigel de Jong onbestraft bleef.

De ogenschijnlijke zekerheid van de overwinning kon Nederland na rust ook niet wakkerschudden, evenmin het schot op de paal direct na rust van Albanees Armend Dallku. Een sporadische opleving van Van Persie of Arjen Robben kon dat niet verhullen. En het ging van kwaad tot erger. Albanië zag zelfs kans het zwakke Nederlandse spel af te straffen. Halverwege de tweede helft maakte Debatik Curri de wedstrijd in de Amsterdam Arena spannend met de aansluitingstreffer voor de ploeg van Otto Baric. Verder leed bleef Oranje bespaard, waarbij van geluk mocht worden gesproken dat een tweede handsbal van Khalid Boulahrouz ook niet tot een strafschop voor Albanië leidde.

Verder bouwen
En zo kon bondscaoch Marco van Basten opgelucht adem halen en verder gaan met zijn doel: het opbouwen van een volwaardig team voor het EK van 2008. Inmiddels mag men zich toch wel achter de oren gaan krabben en zich af gaan vragen wat er tot dusverre in het ‘Van Basten tijdperk’ daadwerkelijk opgebouwd is!

Fluitconcert
Het fruitige Oranje-publiek reageerde ook als vanouds op de uitslag. Wordt er bij 3-0 gewaved, nu was een heus fluitconcert het oordeel over de Oranje-spelers.

Related posts