Opnieuw taakstraffen voor relschoppers huldiging 8 mei

De politierechter in Amsterdam heeft vandaag (donderdag) wederom een groep relschoppers veroordeeld die zich misdroegen bij de Ajax-huldiging op het Leidseplein op 8 mei. Van de eerste tien zogenaamde Ajax-supporters die donderdag terechtstonden, kregen er negen taakstraffen van zestig tot 180 uur, meldde een woordvoerster.

De tiende zaak van donderdag werd aangehouden. De politierechter is mogelijk tot in de avond bezig met de uitspraken tegen een andere groep verdachten. In juli moesten ook al circa twintig supporters zich bij de rechter verantwoorden voor hun rol bij de rellen op het Leidseplein. Wat een feest had moeten zijn, eindigden met een groep van 300 relschoppers die al stenengooiend over het plein trok. Er werden die dag 44 mensen gearresteerd, waarvan de eerste groep al begin juli voor de rechter moest komen. De zaak is nu nog niet helemaal klaar, want de politie is nog altijd op zoek naar 40 andere raddraaiers.

Zie ook eerdere berichten:
31-7-2006: Nog dertig relschoppers huldiging opgepakt
04-7-2006: Taakstraffen voor relschoppers Ajax-huldiging
28-6-2006: Foto’s relschoppers Ajax-huldiging op TV

Related posts