NS weigert fans nog langer te vervoeren

De Nederlandse Spoorwegen weigeren nog langer voetbalfans te vervoeren totdat de clubs of de KNVB aangeven bereid te zijn eventuele schade aan treinen en spoor te vergoeden, zo meldt De Telegraaf vandaag. ,,Wij hebben geen zin meer deze kosten te betalen,” zegt woordvoerder John Krijgsman van de NS. ,,We zijn momenteel in gesprek met Ajax en de voetbalbond en uiteindelijk is het de bedoeling dat er een nieuw contract op tafel komt dat voor alle clubs gaat gelden. Iedereen roept wel dat wij een vervoersplicht hebben, maar dat is al jaren geleden afgeschaft. Wij mogen onze eisen stellen.”

Tot het zover is, komen de supporters dus niet meer in de trein. Als eersten dreigen de fans van Ajax de dupe te worden. Ajax speelt op 22 oktober de klassieker tegen Feyenoord in Rotterdam en de Ajax-fans kunnen alleen een kaartje voor die wedstrijd kopen als ze met de trein reizen. Vooralsnog is de kaartverkoop daarom stilgelegd (zie eerder bericht).

Vooral 17 april vorig jaar heeft voor een ommekeer in de denkwijze van de NS gezorgd. Op die dag speelden Feyenoord en Ajax ook tegen elkaar en dat liep op en rond het spoor gierend uit de klauwen. ,,Het treinverkeer rond Rotterdam heeft toen urenlang stilgelegen”, zegt Krijgsman. “Als reizigers zich na zo’n dag bij ons beklagen en geld terug eisen voor de vertragingen, moeten wij daar dan voor opdraaien? Wij vinden van niet.”

Vergeten
De NS is kennelijk vergeten dat zij zelf de oorzaak waren voor de problemen die dag door zo stom te zijn een supporterstrein minutenlang stil te zetten op een Rotterdams station. De fouten zijn destijds ook door de plaatselijke autoriteiten en door de NS toegegeven maar dat is men kennelijk nu plots weer vergeten!

Opmerkelijk
Het is ook wel heel toevallig dat juist net voor de klassieker de NS komt met zijn vervoersweigering. Tijdens de bekerfinale, afgelopen mei, vervoerde men namelijk nog tienduizenden Ajacieden naar De Kuip voor het duel tegen PSV. Kan me niet herinneren dat er toen grote problemen zijn geweest.

De Samenwerkende Organisaties Voetbal Supporters betreurt het conflict. ” De goeden moeten weer lijden onder de kwaden”, zegt bestuurslid Jurien Korzelius. “Het is zaak dat als er iets gebeurt de schade wordt verhaald op degenen die het veroorzaken.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/51259021/Hooligans_komen_trein_niet_meer_in.html

Related posts