Door Leo de Bakker
Column: Utrecht-Ajax; Hoezo sport verbroedert?

Afgelopen maandag hoorde ik bij het programma Voetbal Insite dat de voorzitter van FC Utrecht met het voorstel is gekomen om voortaan de supporters van FC Utrecht en Ajax uit elkaars stadion te weren (Red: zie bericht bericht). Daar gaan we weer! Ik ken persoonlijk een aantal supporters die hun club door dik en dun steunen en die worden nu de dupe van het gedrag van een paar onverlaten. Misschien doet de FC Utrecht preses er beter aan om eerst zijn eigen mensen beter in bedwang te houden.

Als ik hem was zou ik beginnen bij nota bene zijn eigen aanvoerder, die al enkele dagen voor het duel met Ajax doodleuk vertelt dat hij Wesley Sneijder wel eens zou aanpakken en dan druk ik me nog voorzichtig uit. Houden bovendien de spreekkoren in de richting van diezelfde Wesley Sneijder op als er geen Ajax-supporters meer in het Utrechtse stadion worden toegelaten? Volgens mij nemen ze alleen maar toe want dan kunnen er nog meer zogenaamde Utrecht-supporters in het stadion.

Laat hij eens beginnen met een persconferentie waarbij hij verklaart dat hij het gedrag van zijn eigen aanvoerder en supporters scherp veroordeelt. Dat zal hij, denk ik, wel niet durven, want dan loopt hij het risico dat hij, net als Jorien van den Herik, niet meer naar de thuiswedstrijden van zijn eigen club kan gaan kijken.
Hoezo sport verbroedert?

Leo de Bakker

Related posts