Huntelaar woensdag definitief niet in Oranje ondanks speculaties

Zaterdagavond werd bij Studio Sport uitgebreid gespeculeerd over een eventuele rentree van Huntelaar bij Oranje woensdag. Door blessures van Kuyt en Vennegoor of Hesselink zit Van Basten nog maar heel mager in zijn spitsen. Huntelaar zou in beeld komen omdat hij sneller dan verwacht hersteld. Ten Cate liet in een reactie weten dat Ajax toestemming zal geven indien Huntelaar daadwerkelijk fit is om te spelen.

[UPDATE]
In de loop van de avond maakte bondscoach Marco van Basten bekend dat hij geen vervanger oproept voor Kuyt, waardoor de selectie uit nog maar negentien spelers bestaat. Doordat Jan Vennegoor of Hesselink definitief terug is gekeerd van een blessure en Ajacied Klaas-Jan Huntelaar niet fit genoeg is bevonden, vond Van Basten het niet nodig een vervanger op te roepen.

Tegen Albanië lijkt Ryan Babel daarom een basisplaats te krijgen. Omdat Robin van Persie het tegen de Bulgaren uitstekend deed als centrumspits, lijkt hij in Amsterdam te mogen starten als spits. Ryan Babel en Arjen Robben zullen de Arsenal-aanvaller flankeren, waardoor de enige aanvallende bankzitter Vennegoor of Hesselink is.

Related posts