Medische tests moeten uitsluitsel geven
Blessure houdt Huntelaar minimaal twee weken langs de kant. Afgemeld voor Oranje

Klaas Jan Huntelaar is aanstaande zondag niet inzetbaar in de wedstrijd tegen FC Utrecht, zo meldt AT5. De spits viel vrijdag tijdens de training van Ajax uit met een blessure aan zijn linkerenkel. De aard van het kwetsuur werd niet gelijk duidelijk, maar Huntelaar verliet met veel pijn, en ‘verzacht’ met een ijszak op de zere plek, het trainingsveld naast de ArenA. Verwacht wordt dat Huntelaar minimaal twee weken is uitgeschakeld. Zaterdag moet de spits een aantal medische tests ondergaan.

Ajax clubarts Edwin Goedhart liet tegenover het Algemeen Dagblad weten dat de enkelband van Huntelaar beschadigd is. “Omdat de enkel tijd nodig heeft om tot rust te komen, kunnen we pas morgen (vandaag, red.) meer zeggen over de details. Maar je mag wel uitgaan van een herstelperiode van twee tot vier weken. Voor zover we dat nu al kunnen beoordelen, is er niets gescheurd.”


Klaas Jan Huntelaar verlaat geblesseerd de training (foto:Ajax.nl)

Oranje
De aanvaller meldde zich vanmiddag af voor de interlands van het Nederlands elftal. Het is de vraag of bondscoach Marco van Basten een vervanger oproept. Wellicht Ruud van Nistelrooy, die zich onlangs kritisch uitliet over het selectiebeleid bij Oranje?!

Een blessure is een onwennige situatie voor Huntelaar, die in zijn carrière zelden tot nooit geblesseerd was. ,,Geen paniek,’’ aldus Henk ten Cate. ,,Klaas Jan is een bikkel en iedereen stapt wel eens verkeerd van een stoepje. Hopelijk valt het allemaal wel mee.’’

Kleedkamerdeur
Ten Cate had Huntelaar niettemin goed kunnen gebruiken tegen FC Utrecht. Net als twee weken geleden tegen Roda JC wacht de Amsterdammers een fysiek sterke, bloedfanatieke tegenstander. ,,Ik merk dat er iets leeft binnen de groep,’’ aldus Ten Cate. ,,Één van onze spelers heeft een interview met de Utrecht-aanvoerder (Van Dijk, red.) op de kleedkamerdeur gehangen.’’

Doodschop
Van Dijk beloofde in het artikel vol de strijd aan te gaan en de term ‘doodschop’ viel in combinatie met Ajacied Wesley Sneijder. ,,Ik denk niet dat wij de fysieke strijd zullen schuwen,’’ aldus Ten Cate. ,,We moeten af van het verhaal dat als je een Ajacied een schop geeft, je de slag gewonnen hebt.’’. Huntelaar speelt dus hoe dan ook niet mee in het duel tegen FC Utrecht. Markus Rosenberg en Ryan Babel kunnen hem vervangen.

Related posts