Ajax ontwijkt dinsdag bij loting UEFA Cup sterkste tegenstanders

Aanstaande dinsdag om 12:00 uur vind de loting plaats voor de volgende ronde van de UEFA-cup. De volgende ronde is een poule-ronde. De overgebleven 40 ploegen worden in vijf potten van acht clubs opgedeeld afhankelijk van de hoogste UEFA-coefficient. Ajax komt in pot 1 en ontloopt zo dus de zeven andere, op papier, sterkste ploegen. Ajax ontloopt zo in ieder geval regerend UEFA Cup houder Sevilla, Newcastle United, Panathinaikos, Bayer Leverkusen, Feyenoord, Auxerre en Parma.

Uit alle vijf potten wordt een tegenstander geloot in een poule van 5 clubs. In die poule hebben alle clubs twee uit- en twee thuiswedstrijden. Via loting wordt bepaald tegen welke clubs uit- danwel thuisgespeeld wordt. De data waarop gespeeld gaat worden zijn: 19 oktober, 2 november, 23 november, 29/30 november en 13/14 december.

Volledige pottenindeling UEFA-Cup Loting:

Pot 1:
Sevilla, Newcastle United, Panathinaikos, Parma, Ajax, Bayer Leverkusen, Feyenoord en Auxerre.
Pot 2:
Club Brugge, FC Basel, AZ, Sparta Praag, Glasgow Rangers, Celta, Paris St. Germain en RC Lens.
Pot 3:
Besiktas, Palermo, Espanyol, Heerenveen, Partizan, Rapid Boekarest, Wisla en Liberec.
Pot 4:
Fenerbahçe, Austria Wien, Hapoel, Osasuna, Blackburn Rovers, Grasshoppers, Dinamo Boekarest en Livorno.
Pot 5:
Tottenham Hotspur, Maccabi Haifa, Nancy, Eintracht Frankfurt, Zulte Waregem, Boleslav en Odense.

Related posts