Ten Cate hanteert roulatiesysteemt
Rust voor veel basisspelers tegen Start

De basisformatie van Ajax ondergaat donderdagavond tijdens de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de UEFA-beker tegen IK Start een metamorfose. De Amsterdamse club verdedigt de ruime voorsprong (5-2) op de Noorse middenmoter met bijna allemaal spelers die tot dusver dit seizoen nauwelijks in actie kwamen. Zo zullen o.a. Tom de Mul en Kenneth Pereze, die afgelopen weekend nog tweemaal scoorde, in de basis starten. ,,Kenneth heeft zich zondag op een prima manier laten zien. Uiteindelijk bepalen de spelers wie er spelen, niet ik,” aldus Ten Cate.

De trouwste Ajax-supporters; donderdag ruim 25.000 in getal, zien aanvoerder Jaap Stam en topschutter Klaas-Jan Huntelaar nog wel vanaf het eerste fluitsignaal aan het werk. Afgaande op de laatste training voor het duel met IK Start krijgen Urby Emanuelson, Wesley Sneijder, Ryan Babel, Roger, Gabri, John Heitinga, Maarten Stekelenburg, Mauro Rosales en Ryan Babel rust.

Trainer Henk ten Cate benadrukte een dag voor de return in de eerste ronde van de UEFA-beker dat hij niet de tweede keus opstelt. „Zo denk ik niet. We hebben een selectie van 24 spelers. Dat zijn voor mij allemaal basisspelers. We doen het niet met elf maar met 24 man. Mijn spelers moeten ook het gevoel houden dat ze een kans krijgen. Dat lukt niet als ze een heel seizoen op de bank zitten.”

Naar goed voorbeeld van Frank Rijkaard bij Barcelona introduceert Ten Cate bij Ajax een roulatiesysteem. „Dat is niet iets wat ik bij Barcelona heb geleerd. Dat is overal normaal, behalve in Nederland. Veel clubs geven zogenoemde reservespelers niet het respect wat ze verdienen. Ik doe dat wel. Hopelijk word ik trendsetter.”

Vermoedelijke opstelling:
Gentenaar; Ogararu, Stam, Grygera en Vermaelen; Maduro, Perez en Lindenbergh; De Mul, Huntelaar en Rosenberg.

Scheidsrechter
De UEFA heeft de Sloveen Danko Ceferin aangewezen als scheidsrechter voor het UEFA Cup duel tussen Ajax en IK Start. Het is de tweede keer dat hij een duel van Ajax zal leiden. In 2001 was hij scheidsrechter bij het UEFA Cup duel tussen FC Kopenhagen en Ajax. Toen bleef het 0-0, onder meer doordat Ceferin van beide clubs een goal afkeurde.

Alleen tweede helft live op TV
Voor die Ajax-fans die geen kaartje hebben gekocht en denken het duel wel op Tv te kijken is er een tegenvaller: De NOS heeft vandaag bekendgemaakt dat de zender alleen de tweede helft van het duel live uit zal zenden. Deze wordt aansluitend aan een samenvatting van de eerste helft uitgezonden. Tijdens de eerste helft van Ajax-IK Start is de uitzending van Feyenoord – Lokomotiv Sofia nog bezig. Dat duel wordt in zijn geheel uitgezonden vanwege de spanning die nog in die tweestrijd zit.

Zet zonder risico 15 euro in op Ajax en win!
Ajax wordt gezien als grote favoriet voor de winst in de thuiswedstrijd tegen Ik Start. Voor een overwinning van Ajax wordt 1,12 keer de inleg uitgekeerd. Voor een gelijkspel 6,75 keer en voor een zege van IK Start maar liefst 20 keer. Dat betekent ook dat er te verdienen valt met een zege van Ajax. Bij een inleg van 15 euro, 15×1,12=16,80 euro. Unibet heeft een speciale actie dat als je je via

Related posts