Heerenveen ontvangt miljoenen bij eventuele transfer Huntelaar

In het maandblad ELF verteld Voorzitter Riemer van der Velde van SC Heerenveen gedetaileerd hoe de transfer van Klaas Jan Huntelaar naar Ajax uiteindelijk toto stand is gekomen en onder welke voorwaarden. Hij verteld onder andere dat zijn club bij een volgende transfer van Klaas-Jan Huntelaar een mooi percentage van de transfersom ontvangt. Naast dat percentage krijgen de Friezen sowieso één miljoen euro bij een verkoop van Huntelaar. Heerenveen zal dus enkele miljoenen kunnen opstrijken bij een verkoop van de 23-jarige spits aan een buitenlandse topclub.

Van der Velde legt in het interview uit hoe de transfer van Huntelaar in zijn werk ging: ,,Op een goed moment komt hij bij me en zegt: voorzitter, ik ben hier nu een aantal seizoenen en wil graag hogerop”. Die ambitie kon ik billijken. Hij speelde gewoon open kaart. Ik heb Klaas-Jan wel verteld dat we een goede prijs voor hem zouden vragen. Da’s prima, zei hij.”

,,Op een goed moment meldde Ajax zich bij ons voor Huntelaar en bood twee miljoen. Daar konden wij hard om lachen en gaven hen te kennen dat we toch écht tien miljoen wilden hebben voor onze goalgetter. Klaas-Jan vatte het sportief op. Veertien dagen later meldde men zich opnieuw en bood vier miljoen. Ik heb ze daarop duidelijk gemaakt dat er onder de tien miljoen niet viel te onderhandelen.”

In de laatste paar dagen van de winterstop kwamen de clubs er toch nog uit. ,,Uiteindelijk zijn we een aantal weken verder op negen miljoen uitgekomen en hebben bovendien bedongen dat SC Heerenveen bij een volgende transfer nog één miljoen overgemaakt kreeg, plús een leuk percentage van de transfersom. Zo werkt dat dus.”

In de eerste seizoenshelft van HUntelaar bij Ajax maakte de goalgetter zich meteen waar. De topschutter werd uiteindelijk topscorer van de Eredivisie met 31 doelpunten uit 34 competitiewedstrijden verdeelt over Heerenveen en Ajax, waarvan hij bij twee wedstrijden afwezig was. Dit seizoen kan Huntelaar het net in de competitie nog niet zo goed vinden. Hij scoorde dit seizoen nog maar één maal in vijf wedstrijden.

Related posts