Ajax opent vernieuwde spelersgang ArenA

Maarten Fontijn heeft dinsdag de vernieuwde spelersgang in de Amsterdam ArenA geopend. De spelersgang en het gehele kleedkamergebied heeft een rigoureuze metamorfose ondergaan. Foto’s van alle kampioenselftallen sieren de wanden. Alle internationals van Ajax vormen een imposante reeks portretten. Levensgroot afgebeeld eremetaal (Europa Cups, kampioensschalen, KNVB Bekers, Wereldbekers) en roodwitte kleedkamerdeuren maken het fraaie plaatje voortaan compleet. Kijk hier voor een fotoverslag van Ajax.nl van de vernieuwde spelersgang

,,Als spelers dit zien, zijn ze trots om hier te spelen of juist om hier tegen Ajax te mogen spelen’’, vertelt Ajax-jeugdtrainer Frank de Boer nabij de kleedkamers. ,,Als je dit ziet, geloof je je ogen toch ook niet? Laatst nog, tijdens het LG Amsterdam Tournament, was zelfs Alex Ferguson geïmponeerd.’’ De Boer weet als weinig anderen welk effect een imponerende spelergang kan hebben op spelers, zo vlak voor een officieel duel. ,,Als je die portretten van de internationals en de prijzen ziet, begint het toch te malen in je koppie. Zo werkt het echt. Deze gang straalt bovendien warmte uit.’’ Trots: ,,Het is ook een impressie van wat ik zoal heb gewonnen.’’

De ‘opknapbeurt’ past in de algehele vernieuwingen in de Amsterdam ArenA, zoals de roltrappen, gehandicaptenlift, nieuwe stoeltjes en de Klik narrowcasting schermen.

Related posts